Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/riandworld

Marketing

K Svjetskom danu voda...

Voda – to smo mi! Više od 70% našeg tijela sastoji se od vode. Bez vode nema života.
A voda nije beskonačna. U milenijske cikluse kruženja vode na našoj planeti civilizacija je uplela svoje, ponekad prljave i uništavajuće prste. Sve je manje netaknute i čiste prirode, sve je više zagađene i otrovane vode.
Mi, u našem kaskanjem za svijetom, donekle smo blagoslovljeni – još nismo uspjeli zagaditi naše izvore pitke vode i našu prirodu u tolikoj mjeri kao naši susjedi. Hrvatske mineralne vode su među priznatijima na svijetu, i kod nas se još uvijek može piti voda iz slavine. Pri tome je naša, riječka voda jedna od kvalitetnijih u zemlji, zbog svoje tvrdoće i omjera minerala koji su u njoj otopljeni.
No, treba misliti i na sutra. Priroda pamti i vraća – ako smo prema njoj bezobzirni i okrutni, vratiti će nam...

A vrijeme, ovo baš neproljetno mlado proljeće, sasvim je dostojno obilježilo blagdan voda – imamo danas vode u izobilju koja se spušta s neba.
Pokisla sam kao pantigana u par koraka, koliko mi je trebalo od auta (zaustavljenog, priznajem, na autobusnoj stanici, sa uključenim svim četirima žmigavcima) do gradske biblioteke i ljekarne.
Zato sam, čim sa došla kući i istuširala se, uronila u krevetac sa pravom chick-lit knjižicom – «Baš kao ona» Jennifer Weiner (u originalu «In her shoes» po kojoj je snimljen film sa Cameron Diaz). Nisam niš kuhala, za ručak sam otišla sa dvoje prijatelja na tatarski biftek.
I tako cijelo popodne i večer niš ne radim, samo uživam – i, kako su nam omogućili da stavimo u tekst smajliće, nazdravljam vam čašom gazirane mineralne vode!
party



Post je objavljen 22.03.2006. u 22:36 sati.