Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/someonefromri

Marketing

od kolijevke do porobljavanja

Image Hosted by ImageShack.us

muči me nesanica pa sam došla malo zujat po blogu/vima i malo čitam dok neki razglabaju o muško-ženskim prijteljstvima jedan post mi upao u oko na blogu speed 26 kojeg ću citirat:

Neki tipovi iz srednjih škola prijete KAZNENIM PRIJAVAMA u slučaju pisanja blogova o školi i profesorima, uglavnom se to odnosi na srednje škole, spominjali su gimnazije.

Dakle da sumiramo: premlaćivanja O.K., nasilje među učenicima O.K., droga O.K., iznude i maltretiranja po školama O.K., za to nema kaznenih prijava. Ali blogovi NE. Navodno se tako štiti "dignitet nastavnika" jer oni "više ne znaju što će" (smijem li im predložiti protestno samospaljivanje)?. Naravno, nitko ne smije kretenima reći da su kreteni, mora se znati tko je "gore" atko je "dolje", i to je tako... Uglavnom, nema iznošenja istine i pisanja o tome što se događa... OTHERWISE YOU`LL GO TO JAIL!


ovo je diskutabilna tema jer što je sloboda govora? da mi netko prijeti da će me premlatit? ili kad mi netko kaže da sam kujetina na blogu bez bilokakvog povoda? den egen opet svatko ima PRAVO NA SVOJE MIŠLJENJE ako ja mislim da je neki profesor kreten onda ću to i reć! doduše već nam je zabranjeno reć to prof u facu jer treba imat poštovanja prema toj/m profesoru/ici jer kakvog li sam ja onda odgoja ako kažem nešto što mi NE PAŠE I KOJE MOGU ARGUMENTIRAT! ako i kažem opet ću najebat jer će me slat na popravni pa će me rušit na popravnom,jednostavno nema smisla se zajebavat! kako je frendica rekla "moramo izvuć korist iz svega toga,iako nam ne paše,potrpi i kasnije ćeš bit bez problema,ne moraš ni pozdravit tog prof kasnije kad završiš sa školom,samo potrpi i izvuci korist!"

javno iznošenje mišljenja i kleveta? tanka granica.... ja sam srala po šćiri priznajem,ali stojim iza toga šta napišem!
sve me to skupa živcira
ali opet mogu se pozvat na ovo (opet citirno sa bloga:speed 26)

Ustav Republike Hrvatske

Članak 38.

Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli.
Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopćavanja.
Zabranjuje se cenzura. Novinari imaju pravo na slobodu izvještavanja i pristupa informaciji.
Jamči se pravo na ispravak svakomu komu je javnom viješću povrijeđeno Ustavom i zakonom utvrđeno pravo.

ae ako budete imali problema samo se pozovite na taj članak=)!
pozdrav!

Post je objavljen 17.03.2006. u 06:05 sati.