Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vijestiizindije

Marketing

Malo o hrani

Dakle, indijska "spiza" je opako ljuta! Ali ono... iznad svih mjerila poznatih nama mediterancima!! Jure i ja uporno uzimamo "najblazu" hranu koju mozemo dobiti i svaki put se znojimo! Ja jos kako-tako, ipak sam Slavonac, ali Jure je iz Dalmacije, njemu stvarno nije lako... ;-)

Iznenadila me cinjenica da je Indija vrlo vegetarijanski nastrojena zemlja... ovi na sjeveru jedu sve, ali kazu da su na jugu pretezno vegetarijanci.. cudna stvar... ali ima smisla s obzirom na koegzistenciju religija ovdje: Hindusi ne jedu krave, Muslimani ne jedu svinje, a Jainisti (nisam siguran da li se na hrvatskom ovako zovu) ne jedu nista zivo! Jainisti su oni koji nose krpe preko lica kako ne bi slucajno kakvu bubu progutali i ne jedu biljke ciji plod raste ispod zemlje - da ne bi ozlijedili kakvu zivotinjicu prilikom obrade zemlje!! dobro, tih Jainista je fakat malo i ovoga se drze samo zaguljeni vjernici, ali eto - ne znam ima li toga igdje drugdje na Zemlji..

E, sjetio sam se jos jedne stvari o kojoj sam imao totalno krivu predodžbu - curry. Ono sto meni predstavlja curry je zuti prah, zacin dakle. Ono sto Indijci zovu curry je bilo kakav umak kojeg klopaju sa zirom! recimo nesto u stilu umaka za tjesteninu kod nas. A sastoji se, naravno, od svih moguci zacini - papar (Columbo je krenuo u Indiju u potrazi za nj. paprom!), korijander, djumbir, tko zna sta!

Post je objavljen 13.03.2006. u 16:10 sati.