Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skrotum

Marketing

Sveti Pahomije ubiva čivavu


Početak ove nedelje obeležio je kraj svetske zavere protiv vladike vranjskog Pahomija u organizaciji - kako rekoše branioci - bugarskih, američkih, albanskih, makedonskih i, verovatno, leskovačkih špijunskih službi, koje, opšte-je-poznato, nemaju pametnijih poslova nego da huškaju maloletnike kako bi optuživali srpske popove za bludne radnje.

Zastupnici odbrane (znači nisu svi advokati "đavolove sluge", ima tu i božjih sluga) u tom smislu imali su jake argumente u završnoj reči - pozivali su se na činjenicu da je Pahomije visokomoralan čovek, samim tim što je vladika, arhimandrit, arhijerej, episkop i preosveštenstvo, istovremeno. Uz to ima bradu, brkove, oba obraza, krst oko vrata, mantiju, brkove, crne cipele, poznaje Koštunicu, sviđa mu se Tadić, zaljubljen je u Tomu Nikolića, otkida na seriju "Kocka, kocka, kockica", zgražava se na "Seks i grad", ne čita tabloide, voli sva živa bića na ovom svetu, uključujući i najnoviju čivavu Seke Aleksić, kao i sva "rahmetli" stvorenja na onom svetu, podrazumevajući, naravno, i pokojnu čivavu dotične S. A. Kao tako ultramoralan, bezgrešan, savršen, utreniran, estetičan, zoofiličan i antitabloidan zasmetao je svim nemoralnim zaverenicima i stranim obaveštajnim službama od Vašingtona, preko Vlasotinca do Vranja.

A u Vranje nema laganje. Ni pipanje. Maloletnici deluju izrazito sumnjivo, jer nemaju ličnu kartu, zabranjen im je ulazak u kladionice i striptiz barove, ne mogu legalno da kupuju cigarete, za sve njihove postupke odgovaraju roditelji, babe, tetke i strine. Kao takve niko ih ne ferma ni tri posto. I ko bi u takvom miljeu poverovao ne jednom, već četvorici maloletnika, koji su zahvaljujući ekspeditivnosti pravosudnih organa Srbije tokom procesa postali punoletni pa sad mogu da se legitimišu, klade, štipkaju striptizete i puše u neograničenim količinama.

Pogotovo, ako bivši maloletnici od preteranog duvana, klađenja i striptiza dobiju fatamorganu da su u dvorištu vladičanskog dvora primetili prepodobnog Pahomija kako u negližeu do kolena juri prisutne đakone, protođakone, sinđele i protoreje-stavrofore. A onda priđe maloletnim licima i umesto "priđi k čici", kaže - "priđi k vladici". Da je tu fatamorganu doživeo samo jedan maloletnik, znalo bi se odmah da je instruiran od agenata CIA, ali pošto su sličan utisak stekla još trojica, jasno je da su u operaciju bile umešane najmanje četiri obaveštajne službe.

Za svakog maloletnika po jedna. Vrbovanje maloletnika za rad u špijunskim organizacijama, inače, kažnjivo je po svim međunarodnim konvencijama, računajući i pravilnik Lige šampiona. I teže je krivično delo od očinskog milovanja vladike Pedofilija, pardon, Pahomija, koji je samo hteo da ukaže bogomladencima kakve sve organe i "arhimandrite" imaju živa bića, i u čemu se sve čovek dužinski razlikuje od čivave, životinjke koja se najkomotnije uglavila u Nojevu barku, na naknadnu radost Seke Aleksić.
Vladika Pahomije je, naravno - nevin, što se posle susreta s njim ne može tvrditi i za ozloglašene maloletnike.

Mada je sticanje i gubljenje nevinosti pravosudna kategorija. To je bar svima od početka jasno, izuzev licima koja se ne razumeju u rad tajnih službi i u jevanđelje po Tomislavu Gačiću. Kada jednog dana bude kanonizovan u sveca, bar ikonopis neće biti problem. Uzmeš šablon sa ikone Svetog Georgija, zameniš likove i prizor nazoveš: sveti Pahomije ubiva čivavu. Zato: maloletnike u zatvor, sloboda Pahomiju!



Post je objavljen 10.03.2006. u 23:10 sati.