Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zadnjastranica

Marketing

this fire

Počela su predavanja. Od Šibenika ništa prije Uskrsa, i za divno čudo nije mi bed. Malčice mi fali opuštenost/usporenost/nema nervoza shema grada kao takvog sad otkad sam na faksu. Iako, i dok sam bila gimnazijalka nije po tom pitanju bilo ništa bolje. Bila sam u stanju prosiditi cilo jutro/popodne na kavi negdi na štekatu uz more, piti kave i vatat UV-zrake u maniri reptila.
Onda, ipak nisam kontala kakva je to privilegija. Tada je to bila čista navika i moje građansko pravo koje mi niko nije moga oduzeti. I sad je tako, al fali more. Blagi smrad mandroča. A i jedva čekam izmigoljit iz zatvorenih kafićkih prostora.
U Šibeniku, kao grubo rečeno – dosadnom gradu, nije bilo ugodno biti pubertetlija. U principu, nigdi nije ugodno biti pubertetlija sa svim tim pubertetskim filmovima u glavi. U Šibeniku posebno. Mislim da sam valjda cilu srednju školu čekala nekog da me spasi od sebe same. Nekog da me zabavlja kad bi sama sebi dopizdila. A taj netko bi vrlo rijetko naletija, zapravo, mislim da nikad nije naletija nitko tko bi ispunija ta moja očekivanja.
To je za mene kao pubertetliju znalo biti frustrirajuće, al naučila sam prilaziti priko toga. I priživila. A samo nebo zna da sad kad pogledam na neke svoje postupke iz prošlosti, dođe mi da sretnem petnaestogodišnju verziju sebe negdi na ulici i pošteno je namlatim. Al eto... Zapravo sam sritna što razmišljam tako, jer da ne razmišljam, značilo bi to da se nisam ni zrnce promijenila od tog perioda, a to tek ne bi bilo dobro.
Više nisam u Šibeniku.
Hvala Bogu, ni u pubertetu.
I više ne čekam nekog da me spasi. Od bilo čega. Znam da mogu spasiti samu sebe. A odavno sam naučila i da mogu zabavljat samu sebe. Mislim da svaki mladi Šibenčanin koji nije na nekim opakim drogama to nauči do svoje sedamnaeste.
Ali pomoć sa strane itekako dobro dođe...


x x x
počela era rođendana.............................

zano, sritan rođendan!!!!!!!!

- 22:09 - Komentari (2) - Isprintaj - #
mozda je Zagreb onaj koga si cekala:) kaj je to stekata? (hey, johnny park 03.03.2006. 01:04)

možda, da...štekat ti je vanjski prostor kafića koji postoji kad je lipo vrime. da se ljudi mogu sunčat :) (maala 03.03.2006. 01:19)



Post je objavljen 01.03.2006. u 22:09 sati.