Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bllankk

Marketing

Antipatije


Image Hosted by ImageShack.us

Budući da na ovoj planeti ne postoji ni jedno ljudsko biće koje bi bilo isto ili slično nekom drugom, to znači da postoji na milijune različitih mišljenja, stavova, i, uopće načina života.

Tu dolazimo do onih bitnih razlika među ljudima po kojima možemo prosuditi da li će nam se netko svidjeti ili neće. Ako kojim slučajem «kriteriji» nisu udovoljeni, obično, iako nije pravilo, čovjek prema toj osobi osjeća antipatije.

Kada čovjek na vlastitoj koži osjeća taj pogled antipatičnosti od druge osobe, obično uzvraća istim primjerom. Jer, kako bi mu mogla biti simpatična osoba koja ga gleda s pogledom neodobravanja?
No, smatram da život ipak ne bi bio život da smo okruženi samo prijateljima.
Ja naprimjer, doživjeh susret s takvom vrstom obostrane antipatije. Štoviše, tu osobu moram sretati redovito svakog tjedna, htjela ja to ili ne. A kad čovjek nema izbora, onda se mora znati snaći u takvim situacijama najbolje što može.
Ali, da li mene uopće netko pita je li meni nešto ugodno ili nije? Ne, život ne bira. On nosi.

Na temelju svih mogućih različitosti i neistomišljenja koje se mogu javiti između dva pojedinca, ili više, ne mora uvijek doći do antipatičnosti.
Jednostavno, jedno drugom kažu «bok», i svakom dobro.
Problem se javlja kad je susret neizbježan. I kad se ponavlja. Opet i opet. Smatram da onda zaista mora doći do ove mrske mi riječi koju sam već puno puta spomenula.

Ali opet, pitam se, da li bi mi uopće život bio zanimljiv da nailazim samo na one koji bi mi odgovarali. Ma, o čem ja to pričam!
Život nije nikad po mjeri čovjeka. Čovjek je taj koji se mora prilagođavati!


Post je objavljen 04.03.2006. u 18:03 sati.