Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

Prstovanje, 2.dio

Vidim da je slučaj gospićkog sudca koji je stavljanje prsta u anus proglasio rukovanjem, te završio u wikipediji, dospio i na naslovnicu monitor.hr. Naime, netko se prije mjesec dana napravio pametan i upisao ovaj naš slučaj pod pojam "handshake", o čemu sam pisao 09. 01. 06. - rukovanje na hrvatski način, 1. dio.

Kako je wikipedia "otvorena" encklopedija, ubzo je izbrisan ovaj dio o sramotnoj presudi kojom je zakon stao iza prstometnitelja.

"In Croatia, inserting a finger into another person's anus is considered equivalent to a handshake by a District Court's ruling of December 2005."

Ne znam zašto je monitor.hr danas linkao na "ovaj" pojam kada tamo više ne piše to što su oni napisali da piše. U postu prije mjesec dana linkao sam u history wikipedije, gdje se i danas nalazi sadržaj vijesti o kojoj pišu na monitoru.

UPDATE, 19:37h Primjetio sam kako se vodi rat hoće li "to" pisati ili neće na wikipediji. Sada se opet pod rezultatima za "handshake" vidi "ta" rečenica uz dodatak da se radi o sudcu Branku Milanoviću.

Post je objavljen 11.02.2006. u 18:33 sati.