Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/eclipse

Marketing

Yes, there are two paths you can go by.... stairway to heaven or highway to hell

« Seven deadly sins
Seven ways to win
Seven holy paths to hell »


* * *

Religija je odavno mrtva. Pročavajući povjiest dolazi se do zaključka da je u godinama kada je Rim upravo počeo postojati, vjera u bogove bila definitivno mrtva. Obični ljud i u ono doba još su vjerovali u religiju kao što i sada vjeruju, za njih je to bio tek običaj, praznovjerje, magija, svakojaki obredi čije se podrijetlo izgubio u prapovjiesti, kao i danas, zapravo. Ali svijet onih od kojih su potekle ideje, i koji su promijenili tijek povijesti, je bio apsolutno bezbožan i rafiniran kao svijet danas...Žalosno je samo što je bilo potrebno dvadeset stoljeća da se vratimo skepticizmu i razini praktičnosti koja je tada bila svakodnevna.
Zato tvrdim da je religija , ma koja bila u pitanju, zapravo jedno veliko zlo .
Nevertheless, katolička crkva, institucija kao takva, je uber licemjerna . S jedne strane promiču mir i ljubav a s druge sve ljude druge vjere nazivaju poganima , krivovjernicima i kao,mole za njih da spoznaju svoje pogreške i obrate se na tzv. «pravi put».
Yeah, right. To je valjda ostalo još od svh onih nasilnih pokrštavanja , spaljivanja na lomačama i tako dalje, a temelji se na bianco primitivno - pljačkaškoj privredi.
Nevjetovatno je kako su ti ljudi koji se bave proučavanjem biblije, i kršćanstva uopće, zapravo zadrti i ograničeni. Samo gledaju u jednom smjeru i to onom u kojem njima odgovara i jednostavno ne žele realno sagledati stvari.
Najsmješniji su mi bili skandali o uvođenju joge u škole. Pa dovraga, dajte djeci da se istežu do mile volje, to je zdravo, a li ne,ne, mi nećemo jogu školama jer je ona element istočnjačke filozofije u čijem duhu naša djeca nesmiju biti odgajana.
Dakle, crkva se našla ugroženom. Pa neka, ako im baš sve tako smeta, kršćanstvo je ionako nastalo iz niza progonstava, s time da je preuzelo stare kultove i obrede samo ih malo ukrasilo i dotjeralo. Možda je tako i bolje. Možda su nam svima stvarno potrebni bogovi kojima bi se klanjali jer bi inače spali na bianco egoizam i cinizam.
A vrag, onaj striček s rogovima,jel?
Hm. Here's my sweet satan, give me yours 666 :o)
Zapravo, u zapadnom svijetu u kojem živimo nikada nije bilo zasluženog mjesta za zlo.Ma kako bili užasni ratovi, progoni i nepravde, vrijednost ljudskom životu samo se povečavala. Čak i kad crkava podiže spomenike i slike okrvavljenog Krista i mučenika, smatra da su te smrti nezaslužene i koje su svečenici jako dobro iskoristili i ve lijepo zapakirali u priču koju će mase lako prihvatiti .

Ajmo dva prsta u zrak tko me kuži :D* God is a concept,
By which we can measure,
Our pain *
Post je objavljen 18.01.2006. u 19:34 sati.