Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Promocija "Izabranih djela" Slobodana Šnajdera



Šnajder se nikada nije htio pomiriti s dominantnom kazališnom, književnom, a naposljetku ni političkom strujom. Svoje literarne pretke traži u Matošu, Krleži (osobito mladom) i na valu njihova suprotstavljanja, širenjem dramskoga konflikta ne samo preko nego i s onu stranu pozornice, Šnajder je izabrao ulogu osobe koja govori, u domovini i svijetu, neugodne istine ponajprije o (hrvatskim) intelektualcima u raznim vremenima.

Želimir Ciglar, Večernji list, 15.01.2006 16:18


Ovim citatom upozoravam ponajprije naše bologovske književne kritičare da skrenu pažnju na novu knjigu Slobodana Šnajdera koja će biti predstavljena u srijedu, 18. o.m. u 18 sati u Novinarskom domu u Zagrebu, Perkovčeva 7.

P.S. U kolumni od subote u Novom listu Šnajder piše zašto nije bio na božićnom domjenku kod Pupovca a bio je pozvan:

Nisam otišao jer imam teškoća s lijepim formulacijama koje nisu poduprte stvarnošću. I moje vlastite formulacije iz toga koša idu mi na živce. Prije svega hrvatski politički Olimp i danas nastanjuju oni koji su dojučer, latentno ili čak potpuno manifestno, pripovijedali posve drugačije tekstove. Neki od stanovnika toga Olimpa bili su objektivno u poziciji, dok su obnašali vlast, ponešto od nesreća prognane manjine uistinu emendirati; politički grijeh prvih više je u činjenju, grijeh drugih, danas oporbenih političara, u nečinjenju. Sve ono što se do jučer govorilo o pitanju manjine, napose hrvatskih Srba, bilo je licemjerno i lažljivo: oni koji su oblikovali Hrvatsku kakva je ona danas naprosto ih nisu htjeli. I to je sva istina.

Slobodan Šnajder, Novi list, Subota, 14.1.2006.



Post je objavljen 16.01.2006. u 11:48 sati.