Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatistan

Marketing

Quest for Galadriel (dio osmi)

OVU JE SCENU PISAO MORGOTH ALI JE BITNA ZA DALJNJE RAZUMIJEVANJE RADNJE PA JU MORAM STAVITI

Kokice su bile dobre iako malo preslane ali Morgothu se činilo da Galadriel nije baš raspoložena za hranu. Znao je koje se slike vrte u njenom umu i pitao se hoće li pogriješiti i pokušati stupiti u kontakt s Celebornom dok se odvija napad na gaz – u takvom jednom trenutku bilo kakvo ometanje moglo bi biti fatalno i bila bi direktini krivac za smrt svog muža. TO bi bilo zanimljivo promatrati. Iznenadio se kad su vatre zaplamsale ali slika je zato bila još bolja i efektnija. Crvena vatra – noć – magla – vatrene strijele – grupica napadača i hrabri negativci – kud ćeš bolje. Trebao je već odavno napraviti ovakvo nešto imao bi svake večeri zabavu – direktan prijenos samo bez komentatora.
Najbolji komentator mu je bila njegova prekrasna pratilja čije lice je odavalo samo spokoj osmijeh i povjerenje u one koje voli – ali čiji osjećaji su bili mješavina straha prkosa nade strepnje.
- Jedan nula za mene. – rekao je kad je Ravion prvim boltom pogodio Boromira – vidio je da se trgnula u trenutku pogotka- - Zaboravio sam pitati hoćemo li uračunati i konje?
Ništa mu nije odgovorila- uputila mu je jedan prezriv pogled.
Osim Raviona Domaći se još nisu pokazali ali zato su Gosti napredovali preko terena. Hm – njegova obrana je zakazala – nikakvih prepreka u vodi – ali napad i krila će se valjda bolje pokazati.
Bio je u Tingurthu baš kad je ovaj dobio strijelu i odmah je vidio da šteta nije prevelika.
- Jedan jedan – promrmljao je s punim ustima kokica – ona ga je zgroženo gledala. Pa zar ne shvaća koliko je njemu inače dosadno? Ova otmica je najpametnija stvar koju je učinio u životu – uljepšala mu je život.
Predator je pogodio Celeborna i Galadriel se trgnula kao da je ona dobila pogodak.
- Dva jedan za mene. – gledao ju je dok je Celeborn lomio strijelu koja mu je virila iz ruke – lice joj je bilo ukočeno – nije ni trepnula. Ali nije ni disala neko vrijeme.
Njegov glavni napadač je napredovao prema gužvi u šesnaestercu i morao se suspregnuti da ne počne naglas navijati. Predriblao je nazgula – paljenje ogrtača neće uračunati kao pogodak jer nije bilo štete.
Gosti su za to vrijeme – nažalost – napravili popriličan presing na strani Domaćih – i kao najveće iznenađenje – Boromir je nokautirao Arien.
- Faul! – ovo je morao viknuti. – Žuti karton!
Galadriel ga je pogledala kao da je lud – žene nisu to razumjele.
No – njegov napadač je danas bio u formi i Gondorac je dobio još jedan bolt - crveni karton i bio izbačen iz igre. I to očito za dulje vrijeme – ili možda zauvijek jer je Galadrielina ruka zadrhtala dok je u zdjelu vraćala nepojedeni lembas.
- Tri jedan za mene plus dva konja – rekao je zadovoljno. – Ne zaboravio sam Arien. Tri dva.
- Tvoja ekipa je izgubila – Galadriel ga podsjeti. – Moji su dobili ono po što su došli. Prošli su gaz.
- Ma naravno – nismo iskoristili prednost domaćeg terena. Ali sad ide razigravanje.
Za kraj joj se iscerio i opet privukao kokice.


Post je objavljen 13.01.2006. u 07:01 sati.