Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatistan

Marketing

Quest for Galadriel (dio sedmi)

OVU SMO SCENU PISALI ZAJEDNO MORGOTH I JA

Izabrao je jednu od svjetlijih prostorija koje su sve bile na višim nivoima i imale pogled prema jugu - zapravo su bile zamisljene s toliko velikim otvorima jer su u njih trebali biti smješteni katapulti ali orci su opet zabrljali stvar i nisu izgradili dovoljno široke stepenice do njih da bi se katapulti mogli dovući.
Ogromni cetverokutni otvori gledali su prema ravnici i jugu i lagani povjetarac je gibao zavjese koje je postavio sa strane zbog ljepšeg dojma.
Ispred otvora je bila mala ogradica a iza nje stol postavljen za dvoje prepun raznolike hrane za koju je pretpostavljao da će se svidjei Galadriel uključujući i hrpe Lorienskog lembasa kojeg je baš svježe bio dopremio iz... od... domogao se nekako. I na sredini velika zdjela prepuna kokica uz obavezni vrch Coca miruvora.
Kad su ušli odmah je vidio da je se zavjese nisu nimalo dojmile ali tako mu je i trebalo kad je pustio Gurhgluzu da ih bira.
Zato su naslonjači bili udobni - večeras ih je bio isprobao. Najmanje bi mu trebalo da se ne može skoncentrirati na fil...na događaje na gazu zato što joj opruge vrijeđaju noldorsku... osobu.
- Udobno se smjestite, gospodarice, mislim da je upravo počelo događanje - zlobno joj se nacerio i primaknuo joj naslonjač tako da joj stol bude na dohvat ruke a da se cijelo prostranstvo juga sasvim otvori prema njoj.

***

Galadriel se osvrtala po prostoriji. Da nije bila ovakva pogibeljna situacija morala bi priznati da je uređena skoro ljupko - posebno su je se dojmile trava zelene zavjese posute sitnim ružičastim i narančastim cvjetićima - samo je jedan ork mogao izabrati tako nešto. Sjela je u ponuđeni joj naslonjač i, iako nerado, morala si je priznati da je vrlo udoban - jedva da je osjećala opruge ispod baršunaste presvlake.

Pogledala je bogato postavljeni stol ispred sebe i užasne se - točno ispred nje stajao je pladanj od mitrila prepun lembasa, lorienskog lembasa kako se činilo na prvi pogled. Galadriel brzo odlomi komadić i stavi ga u usta.
- O presvijetli Eru pa ovo je uistinu pravi lorienski lembas - pomisli prestravljeno. - Nije moguće da ovaj barbarin ili itko od njegovih prljavih slugu može napraviti nešto ovako ukusno - to je moglo značiti samo dvoje - strah je u njoj rastao - ili u Lorienu postoji izdajica koji Neprijatelja opskrbljava našim proizvodima ili je Morgoth... - Zaustavila se na vrijeme - To nije moguće, Lorien je zaštičen i dobro branjen - tješila se. Pogled joj odluta prema jugu, prema ubavom Lothlorienu, pokušavajući otkriti što se tamo događa. I tada ju presječe takva bol da se skoro srušila iz naslonjača - njen ljubljeni Celeborn i njihovi hrabri prijatelji upravo su krenuli u bitku, pogibeljnu bitku, bez puno nade u pobjedu.

***


Post je objavljen 12.01.2006. u 19:38 sati.