Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maroons

Marketing

Iz arhiva "pokopanog" bloga

Na "pokopanom" blogu je bilo literarnih eskapada vrijednih za MDMC-blog, pa eto, nek ovo bude neka vrsta poslijednjeg pozdrava.

Pametne plavuše - mit ili stvarnost?!
7. lipnja 2004.

Zašto su odjednom plavuše postale glavni predmet zajebancije na širem području ovog našeg jadnog Balkana? Valjda se nekom jedna plavuša toliko zamjerila da ju je odlučio sitnim podjebima totalno ubit u pojam...Ali, ipak, ako je to počelo od jedne osobe, kolika je bila mogućnost da će se to pretvoriti u "globalni" fenomen?
Iako su vicevi o plavušama popularni, negdje sam upamtio da su isti zakonom zabranjeni kod naših susjeda Bosanaca (aj ovi barem i donose neke zakone, za razliku od naših kokošanera!). Začudno ili ne, susjedi su nas pretekli u iskazivanju poštovanja i tolerancije prema plavušama.
Moram priznat da u svojim dosadašnjim kontaktima s plavušama imam prilično nedefinirano stajalište. Naime, upoznao sam par plavuša koje sam poslije morao pitati jesu li stvarno plavuše, jer ničim (osim, naravno, bojom kose) nisu odavale takav dojam. Čak, dapače, u nekim su situacijama postupale puno mudrije i zrelije od ostalih žena...Iznimke? Ne znam...
Mogu reći da osobno ne davam neki značaj boji kose cura koje upoznam i s kojima se nalazim...nekako više vjerujem u ono u glavi, nego na glavi.
Bez obzira što se svi mi šalimo s plavušama, volio bih vjerovati kako za procijenu mentalnih sposobnosti osoba nije potrebna boja kose, nego...nešto drugo.


Umjetničke duše... (nakon susreta s par opičenih umjetnica)
4. lipnja 2004.

Dakle, ima nešto u tim umjetnicama...
Jedno je vrijeme na pravnom faksu u Zagrebu kružila vijest kako je famoznog profesora Kurtovića, legendarnog Kurta, žena jednu večer izbacila iz stana s jastukom i Fax-Helizimom, kralj je nakraju odspavao tu noć u svojo Mazdi 626...dakle žena je očito "vuk-s-pičkom" tip žene, a glavno objašnjenje je bilo, kao "Jebiga, komu je kriv kad je ženio umjetnicu..."(Nives Kavurić-Kurtović - za one koji žele znati više...) Tad mi je ta primjedba zvučala glupo, ali s vremenom se pokazalo kako ima nešto u tome...

Van Gogh, Picasso, Dali - to su sve svjetski poznati slikari koji bi pali na psiho-testu za vojsku...
Ta famozna umjetnička crta razlikuje "njih" od "nas". Umjetnici uspijevaju razviti taj neki oblik izražavanja, koji u svojim nuspojavama drastično mijenja njihovu vanjsku, svjetovnu manifestaciju...odatle pojam opičenih umjetnica...
Image Hosted by ImageShack.us
Ljudi kroz život nastoje da izraze sebe, ono što su oni, ili što bi htjeli biti...nekima to ne ide, jebiga...
Mislim da su oni kojima to ide upravo umjetnici...

A šta se sve zbivalo s par opičenih umjetnica...he, he...možda jednom i o tome...

Post je objavljen 10.01.2006. u 21:09 sati.