Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moonlightshadow3377

Marketing

Zvijezde u Hrvata...

Nisam dugo napisao post, jer od posla niš' ne stignem, jebemu. Ali evo kao prvi ovogodišnji post osvrnut ću se na jednu lokalnu aktualnu temu.
Riječ je o namjeri opatijskog poglavarstva da prihvati projekt jedne zagrebačke agencije o hrvatskoj ulici slavnih koja bi trebala po planovima biti na opatijskoj Slatini. Tu bi svoju zvijezdu dobivali oni koji su zadužili Hrvatsku kroz četiri kategorije : znanost, kultura i umjetnost, sport i estrada (!?). Uz svaku zvijezdu bio bi postavljen i kratak tekst o toj osobi. Stručna komisija je već odabrana, a pojavili su se i prvi prijedlozi
koje su to osobe po kojima bi ubuduće opatijci i njihovi gosti u skoroj budućnosti trebali «gaziti». Jučer je na radiju gradonačelnik Muzur objavio da će se prve zvijezde postaviti već do ožujka, te da će se komisija sastajati četiri puta godišnje te dodjeljivati oko četiri zvijezde svake godine. Grad Opatiju će to koštati 400.000 kn godišnje.
Ideja se čini s jedne strane sasvim u redu jer će se obogatiti turistički sadržaj i u skladu je s planom gradonačelnika o realizaciji projekta «Opatija – grad muzej srednje europe».
S druge strane može se dogoditi da svaki majmun dobije svoju zvijezdu pa ćemo imati i zvjezdano Lungomare – sve do Lovrana. Šteta je što čisto sumnjam da će se (po meni dobar) projekt grad - muzej ikad ostvariti iz razloga što je kasno počela realizacija. Druge ga političke stranke baš i ne podržavaju, a sljedeće izbore teško da će dobiti nezavisni. Druga stvar je što «zvjezdana» Opatija nema još svoju sportsku dvoranu, kino se je srušilo, javna garaža je još samo na papiru, opatijska zaobilaznica se je zaboravila… .

Opatijcima izgleda preostaje da još neko vrijeme broje zvijezde…


Post je objavljen 12.01.2006. u 13:40 sati.