Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/onlylove

Marketing

za one koji zanima:ŠTO JE TO FIMO MASA?

Image Hosted by ImageShack.us
Fimo masa je didaktička masa koja se koristi za razne namjene,a svoje mjesto nalazi u školama diljem Europe već preko 50 godina.
Zbog visokog stupnja kvalitete rado je koriste i hobisti i umjetnici.Zbog terapijskih mogućnosti lako ulazi u sve specijalne ustanove.Od skromnih'prizemnih' početaka(koristila se i kao đon za cipele),poboljšanjem kvalitete i uvođenjem sve većeg izbora boja popela se do vrhunskog kreativnog materijala.
Fimo je prilagođen radu sa djecom u školi. Treba nam tvrda podloga(školska klupa,keramička ili staklena pločica,čak je i glatka naslovna strana nekog časopisa dobra...),mala staklena ili metalna bočica,glatka čaša za valjanje,igla za pletenje,igle za šivanje,čačkalice,nožić ili skalpel i sve ono što nam je na dohvat ruke,a čini nam se korisnim. Nemojte se previše pomagati drvenim i plastičnim predmetima jer se Fimo uz njih lijepi.
Kada ste gotovi sa modeliranjme sve ložite na lim za pečenje obložen aluminijskom folijom (ali to i nije potrebno) i stavite u pećnicu zagrijanu na 120-130'C i pecite 20-30 minuta.Nakon toga izvadite i pustite da se ohladi.
Ispečeni Fimo možete prati,rezbariti,pisti po njemu,i...
Jedna od najatraktivnijih tehnika mase je millefiori-crtenje unutar valjka.Tom se tehnikom najčešće koristim,a i meni je najzanimljivija...svaki puta nešto novo napravio od cvjetića do složenijih mozaika...Način na koji slažemo valjčiće i plašteve odrediti će sliku u presjeku.Jedini obavezan alat za tehniku millefiori je skalpel.
Millefiori je poznata stara tehnika slaganja Murano stakla,no prvi su je koristili stari Egipćani.Može se izvesti jedino ručno,dakle ne postoje kalupi.Uči se od jednostavnijih do složenijih crteža,a majstorskim radom se smatra sposobnost prenošenja bilo kojeg motiva u presjek valjka(što je vrlo teško...).
No,nemojte se obeshrabriti.Fimoi masa je lagana i čista za rukovanje,postupak jednostavan,a rezultati će nadmašiti vaša očekivanja!Fimom se bavim 3 godine i početci su bili teškii i što sam više izrađivala to je bilo bolje..a neke od svojih radova ću vam pokazati upravo na ovom blogu!Fimo kupite u knjižarama,mislim skoro svaka knjižara prodaje fimo i perlice...fimo vam košta od 13-15 kn.Ako odlučite na millefiori tehniku onda vam je bolje kupiti Fimo Classic jer je tvrđa i pogodnija za rad!Have fun!!

Post je objavljen 09.01.2006. u 16:41 sati.