Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sirovina

Marketing

tehnologija u borbi protiv gluposti

moji kolege i ja udruženi smo u svojevrsni "đedaj kansil" kojem je glavna zadaća borba protiv gluposti.
svaki dan imamo treninge i meditacije, a bogme i noću, ležeći u krevetu, u glavi vrtimo analize ulaznih podataka ne bi li predvidjeli sljedeće poteze mrskog neprijatelja.

U ovo doba nove tehnologije i mi smo se oslonili na pomoć raznih gadgeta. Prva sprava koju svaki borac protiv gluposti mora imati je tzv "Bullshit detector" , skraćeno BSD .
Borcu protiv gluposti BSD dođe kao đedaju svijetlosni mač. Bez toga se ne ide ni u WC.

Trenutno smo svi opremljeni modelom "BSD 4.03 PRO". Ovaj model prepoznaje muljanje, laganje, lažna obećanja i ostali bullshit na 50 metara, što je odlično ako prisustvujete nekim većim prezentacijama ili sličnim događajima.
BSD je izum mog kolege koji je poznat pod nadimcima "Deda" i "Čoban" u UT-u.

Kako radi BSD? Pa vrlo jednostavno. Kada vas netko od vaših sugovornika počne lagat, muljat, obmanjivat ili dezinformirat, BSD se oglasi zvučnim signalom koji se pojačava ovisno o količini sranja koju promatrani serator iznosi. Osim toga frekvencija signala se povećava, a na brojčaniku možete očitati količinu sranja u postocima.

Kada borac pomoću BSD-a detektira sranja, sljedeći korak je prevođenje istih, tako da bi se otkrilo što stoji iza tih laži muljanja i obmana.

Primjer: Šef okuplja sve zaposlenike i govori: "Ljudi, vi ste glavna snaga ove firme, mi sve vas jako cijenimo, i budite sigurni da ćete svi vi koji se sada zalažete, biti nagrađeni, i u budućnosti imati glavne pozicije. Samo treba preživjeti sljedećih dva - tri mjeseca i onda smo na konju."

Borac protiv gluposti osjeti vibriranje BSD-a u đepu (jer ga je stavio na "silent mode"). Gasi BSD i vadi drugu najvažniju spravu u borbi protiv gluposti - "Universal bullshit translator", skraćeno UBT. UBT na displayu prikazuje prijevod : "LJudi, ovaj mjesec će kasnit plaća, pa ja sad kupujem vrijeme pričama o hipotetskom uspjehu firme u budućnosti".

Borac protiv gluposti tada može poduzeti potrebne korake, osvijestiti svoje kolege, pomoći im da se otrgnu utjecaju lažnih informacija, da shvate matricu i da se i oni pridruže borbi protiv tamne strane.

Svakim danom sve nas je više, ali ljudska glupost je beskonačna, tako da nema kod nas nezaposlenosti. Ako ste nezaposleni, na burzi rada, dobili ste otkaz, pridružite nam se. Odmah ćete dobiti "BSD 4.03 PRO" i "UBT 5600", priručnik za korištenje oba aparata i tečaj na kojem ćemo vas psihički pripremiti za izazove vašeg novog posla. Nazovite još danas, jer prvih 10 prijavljenih dobivaju set posuđa od hrđajućeg bakra.





Post je objavljen 06.01.2006. u 23:30 sati.