Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Nove informacije o slučaju Perković - Prates


Početkom prosinca prošle godine osvrnuo sam se na na stvaranje magle u slučaju njemačke tjeralice za Josipom Perkovićem:

Špijun Josipa Perkovića, predstavnik Obavještajne agencije u Mađarskoj Ivan Bandić, dao intervju Globusu bez suglasnosti svog šefa Veselka Grubišića

Jasna Babić, koja je Ivana Bandića promovirala u knjizi "Urota Blaškić" kao agenta HIS-a, koji je bitno pripomogao obrani generala Blaškića špijunirajući u Haagu djelatnike tužiteljstva i međunarodnog suda, u subotu u Slobodnoj Dalamaciji piše da neće biti dokaza da je Josip Perković bio upleten u likvidaciju Stjepana Đurekovića.

Jasna Babić se rukovodi tezom karakterističnom za medijske manipulacije kakvim se služio Anto Nobilo, da bi odvjetnici Krunoslava Pratesa (od Nijemaca optuženog da je Josipu Perkoviću dao ključeve garaže u kojoj jer ubijen Đureković) mogli dokazati kako su ubojice ušle na stražnja vrata, pa zato i nije bitno je li Perković od svog suradnika Pratesa dobio ključeve. Manipulacija se sastoji u slijedećem: Babićka priznaje da je Prates bio Perkovićev suradnik, ali neutemeljeno tvdi da ima informacije o postupcima odvjetnika Krunoslava Pratesa. Uostalom nigdje ne navodi tko su Pratesovi odvjetnici.

Post je objavljen 01.12.2005. u 17:26 sati.


Ovih sam dana upozoren od nekih ozbiljnih osoba koje su poznavale Krunoslava Pratesa da je netočno da je garaža u kojoj je ubijen Stjepan Đurekovića, a čijim je ključevima raspolagao Krunoslav Prates, imala stražnja vrata kako to pozivajući se na Pratesove odvjetnike piše Jasna Babić.

U jednom mailu stajalo je ovakvo upozorenje:

Ali znadem da zagrebačkim obavještajnim podzemljem već kolaju dokumenti dobiveni od Pratesovih odvjetnika. Meni su ih ponudili na CD-Romu ali meni se to gadi i odbio sam.


Sve mi se čini da je Josip Perković poput Domagoja Margetića počeo dilati CD-ove. Margetić se utišao nakon Gotovinog uhićenja, ali Perković ima puno špijunskih trka u nogama i ne posustaje lako. Uostalom, radi se o njegovoj slobodi.

U međuvremenu, a vezano za njegovog čovjeka Ivana Bandića, 45 lines doznaje da je isti nakon intervjua i ispravke Globusu, smijenjen s mjesta generalnog konzula u Pečuhu. Po nekim pretpostavkama Perković je Bandiću obećao neko šefovsko mjesto u SOA-i kad ju formira Tomislav Karamarko. Po drugim, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pobrinut će se za egzistenciju svog bratića.


Post je objavljen 05.01.2006. u 00:15 sati.