Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/itakoto

Marketing

hoću-neću


sjedim u uredu okupiran razmišljanjem s koje strane pojesti kroasan. upravo sam pojeo isti takav i znam da je sasvim svejedno jer se onaj miligram marmelade ionako nalazi negdje po sredini. bez obzira na to, pravim se naivan pa ga jedem malo s jedne, malo s druge strane. pored mene stoji plastična čašica sa neskafe makijatom. fuj! iako neskafeov aparat s lažnom kavom nudi mogućnost izbora napitka, makijato koji sam dobio identičan je neskapučinu kojeg sam prije nekoliko tjedana prestao piti jer je odvratan. opet zagrizam u kroasan. nazire se marmelada. inače bi se veselio ali ima je manje nego šećera u prahu koji mi je ostao na prstima i zbog kojeg mi se ti isti prsti ljepe za tipke dok ovo pišem pa neću. pojeo sam dio s marmeladom, prsti su mi i dalje ljepljivi.

kako sam dobar dio dana proveo ovdje surfajući netom i pregledavajući popriličan broj raznoraznih blogova, nekoliko puta mi je palo na pamet da napišem novi post no odupirao sam se tome jer sam svjestan da nemam baš ništa pametno za reći. sad sam popustio jer sam pročitao baš sve što me zanimalo, otišao do pekare na placi u kojoj je ivan cvik jednom pokušao kupiti trajni kruh i vratio se brzo u ured jer je vani temperatura zraka u kombinaciji sa burom koja lagano puše nimalo user-friendly i vidio da imam još oko sat vremena do kraja "posla" pa ih treba nekako potrošiti, makar blogeći na silu. pri povratku u ured razmišljao sam uglavnom o tome koliko plavuša srednjih godina brzo potroši bočicu parfema kada je pored one spomenute bure i dalje prati oblak radijusa 5 metara, nimalo privlačne količine mirisa dok odvažno korzom prošetava svoje krzno. nisam došao do točnog podatka. sada razmišljam o tome zašto trpim iako mi se jako piša i koliko to povečava rizik dobijanja raka prostate. nimalo znanstvenom metodom ustanovio sam da je vjerojatno povećan za neki zanemarivo mali postotak.
...
stigo fax, odoh ga kopirati i obaviti malu nuždu jer mi je usput
...
nuždenje nije bilo nšta posebno ali je zato iskrsnuo posao! jay! moram poslati fax! tresem se od uzbuđenja... BRB
...
nakon erupcije uzbuđenja izazvane promjenom dinamike obima posla čije obavljanje je trajalo nepunih 15 sekundi, pobjedonosno se vraćam za stol na kojem više nema kroasana ni neslažnekave. uuuuu... dan postaje sve luđi! zvao je šef, pitao šta ima i dao neke naputke za sutra i sada opet dilema... da li čamiti iščekivajući 15:30 ili odmah otići iz kancelarije... BUT FIRST(!) dovršiti post.

kako bolje završiti post nego prikladnim citatom iz prve knjige koju nađem na stolu? :)

sanja martinez i ivica štern: korozija i zaštita - experimentalne metode (hinus d.o.o. zagreb)

"psihrometar je uređaj za određivanje relativne vlažnosti zraka. uređaj se sastoji od dva živina termometra ugrađena u plastično kućište. preko lukovice mokrog termometra prevučen je pamučni stijenj. klizno računalo za određivanje relativne vlažnosti vizualno je podjeljeno na gornji i donji polukrug. na gornjem se određuje temperatura rosišta - ukapljivanja (DEW POINT) tako da se na obodu kliznog računala izravnaju temperatura suhog termometra (DRY BULB TEMPERATURE) i temperatura vlažnog termometra (WET BULB TEMPERATURE). očita se rosište, u prozoru neposredno iznad temperature mokrog termometra. na donjem polukrugu se očita relativna vlažnost (% RELATIVE HUMIDITY) tako da se izravnaju se (nisam zajebo nego citiram - op. cvk) temperatura suhog termometra i temperatura rosišta. relativna vlažnost očita se u prozoru ispod strelice."




Post je objavljen 04.01.2006. u 14:15 sati.