Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/judenrat

Marketing

OGNJEN OPET MULJA LI MULJA, VEĆ MU SE POLA GRADA SMIJE IZA LEĐA

kaže naš Ognjen u Jutarnjem listu od 29.12.2005. :

Dana 27. prosinca 2005. na sedmoj stranici Jutarnjeg lista, novinar g. Pavičić objavio je tekst pod naslovom “Hanukija produbila raskol među Židovima u Zagrebu”. Budući da sadržaj istoga ne odgovara istini, radi objektivnog informiranja javnosti iznosimo sljedeće:

Židovska općina Zagreb i Habad Hrvatska 25. prosinca 2005. organizirali su paljenje prve svjećice na Hanukiji na prostoru srušene zagrebačke sinagoge u Praškoj 7. Dozvolu za isto izdalo je Povjerenstvo Gradskog poglavarstva 22. prosinca 2005., a temeljem zamolbe Habada Hrvatska od 25. studenoga 2005. te zamolbe Židovske općine Zagreb od 21. prosinca 2005. upućene Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport, a u kojoj Židovska općina Zagreb moli da se izda dozvola za prostor u Praškoj 7, vlasništvo Židovske općine Zagreb.

Upitno je kako je novinar došao u posjed dijela ukupne korespondencije s Gradom Zagrebom, neovlašetno koristeći dio iste, posebice dio dopisa od 15. prosinca 2005. koji spominje u članku, istodobno ne spominjući druge dopise vezane uz ovu temu. Necjelovitim informiranjem, izvlačeći iz konteksta informacije, g. Pavičić je javnosti, ne prvi put, pružio iskrivljenu informaciju. Isto tako, Židovska općina Zagreb nije primila nikakve intervencije, nakon kojih je navodno odobreno postavljanje svijećnjaka na prostor u Praškoj ulici, a kako u članku navodi g. Pavičić. Intervencije spomenute u članku (veleposlanika Izraela, Udruge za vjersku slobodu i rabina srednje Europe) obične su izmišljotine g. Pavičića.

Dr. Ognjen Kraus,
predsjednik Židovske općine Zagreb


Ovo blebetanje je toliko očigledan pokušaj obmane, da mi nismo u stanju od smijeha napisati komentar gore navedenog, nego ćemo vam samo priložiti presliku pisma Ognjena Krausa upućenog pročelniku za kulturu...itd., 15. prosinca 2005.



Bitno je naglasiti jedno : Ognjen Kraus i Židovska općina Zagreb, NISU ORGANIZIRALI paljenje svijeća na Hanukiji u Praškoj, nego su taj događaj opstruirali i pokušali spriječiti, što je iz gornjeg dokumenta i vidljivo.Tek nakon što su temeljito oprani od pola svjetskih židovskih organizacija, okrenuli su ploču i počeli se predstavljati kao organizatori.
Ništa novo.
Ognjen Kraus se već godinama predstavlja kao Židov...

A, ovo je još, po njega, najbenigniji dokument, kakvi sve kolaju po raznim gradskim i državnim tijelima.

Post je objavljen 02.01.2006. u 19:52 sati.