Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fantomslobode

Marketing

kratka biografija

Najveća rock legenda Jugoslavije definitivno je bio Branimir Štulić.
Rođen je 11.4.1953.u Skopju u Makedoniji. Osnovnu je školu pohađao u Jastrebarskom,a kasnije išao u Zagreb u VI. gimnaziju. Maturirao je 1972. s radom Pariška komuna,s ocjenom 4. Uzor su mu bili Beatlesi i uvijek ja maštao da ima bend koji će pjevat kao beatlesi.
NAkon gimnazije je otišap odslužiti vojni rok u kraljevo,1973.
Prvi mu je nadimak bio Čupko ili Štula al nije volio kad su ga tako zvali,pa si je dao nadimak Đango ali je poslije kad je bio na ORA radnoj akciji u Beogradu dobio nadimak Johnny.
Prva ozbiljnija grupa u koju je osnovao bila je Balkan sevdah band.
Kasnije,1977. bend je primenovan u "Azra",a taj naziv je predložen na šanku teatra &TD po Heineovoj pjesmi. Prvu postavu Azre činili su Branimir Štulić,Mladen Juričić,Branko Matun i Paolo Sfeci. Tijekom Azrinog postojanja postava se puno puta mijenjala,a kada je Jura Stublić postao vokal Azre i kad je cijela pažnja bila usmjerena na njega,Johnny je rekao članovima benda(koji su već bili drugačiji od prvotnih) da biraju-ili Johnny ili Jura. Oni su izabrali Juru i tak je nastao Film(al dobro nećemo sad o Filmu:)). Tad je Johnny išo tražit druge ljude. Još je puno puta mijenjana postava, al najpoznatija je Johnny, Boris Leiner i Mišo Hrnjak.
Diskografija: Azra
Sunčana strana ulice
Ravno do dna
Filigranski pločnici
Singl ploče(1979.-1982.)
Kad fazani lete
Krivo srastanje
It ain't like in the movies at all
Singl ploče(1983.-1986.)
Između krajnosti
Zadovoljština
Balkanska rapsodija
Balegari ne vjeruju sreći
Sevdah za Paulu Horvat
Anali
Blase

Johnny danas živi u Nizozemskoj,u Houtenu blizu Utrechta,glazbeni neaktivan. Živi sa ženom Josephinom Grundmeiyer. Vjerojatno dosta nas očekuje da će se on vratit,i održat bar 1 koncert i ja se neću tom prestat nadat do smrti...johnny je moglo bi se reć,na neki način meni idol,jedino kaj me živcira je to da je samo tak otišao,nije ga briga za nas očajne fanove koji ga tu čekamo i čekamo...i još vrijeđa Hrvatsku... al nema veze ja ga volim i to će tak bit zauvijek:)!

to je mali dio mog saznanja o njegovom zanimljivom životu,al bit će toga još...

Post je objavljen 26.12.2005. u 12:19 sati.