Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/funkytown

Marketing

Nepoznato o poznatome...

Jeste li se ikad pitali kako je nešto il zašto nastalo...Ako niste nema veze , sad će te se zapitat ... :o))
Tko je izumio tanga-gaćice?

Image Hosted by ImageShack.us

Prvu je izumilo brazilsko indijansko pleme Tupi, a zvali su je nešto kao 'pregača za štap'. U sedamdesetim godinama prošlog stoljeća za tanga-gaćice je započela druga karijera - kao način da se hipnotiziraju muškarci na plaži Copacabane. Nevjerojatno otkriće: na materijalu se štedilo samo iz razloga da se u gaćicama ne bi skupljalo previše pijeska. Američka tvrtka Frederick's of Hollywood je 1981. prva prepoznala potencijal tanga-gaćica i preplavila njima američko, a kasnije i europsko tržište.

A minicu?!


Mini, mini suknja lijepo ti stoji , nosi je stalno - tak nekak otprilike glase stihovi , a povijest minice seže još u davne 60-te.
Početkom listopada 1962. u glasovitom modnom časopisu Vogue mlada britanska kreatorica Mary Quant (rođena 1942. u Kentu) objavila je nacrte novog modnog hita - mini suknje. Legenda veli da je ambiciozna dizajnerica, tijekom jedne modne prezentacije, spazivši da se njezina manekenka sapliće u dugoj suknji, iznervirana izvadila škare i odsjekla visoko iznad koljena. Taj gordijski potez uvest će mladu Britanku među velikane koji su obilježili dvadeseto stoljeće. Tako je rođen jedan mit.
"Minimalno pakiranje, maksimalan efekt", glasili su slogani za prvu seriju minirocka, koja se pojavila u jednom londonskom butiku tri godine kasnije. Minica je odjeknula u svijetu poput atomske bombe - za svega dvije-tri godine ona će doprijeti do svakoga sela i zakutka suvremenog svijeta. Ta skraćena suknja važila je kao simbol ženskog oslobođenja - prihvatile su je i tinejdžerke i sredovječne dame, a ponekad i bake, obukle su je i konzervativke i feministice, jer je rušila dugogodišnju tradiciju ženskog socijalnog ropstva. "Najmanje deset centimetara iznad koljena", bilo je nepisano pravilo te modne novotarije, a što više, to bolje. Super-mini zvao se odjevni predmet do sredine ženskih butina, a ekstra-mini krpica koja je pokrivala tek intimno rublje.
Katolička crkva izdavala je specijalne enciklike, zahtijevajući da se zabrani novi odjevni predmet, kao sotonski objekt bestidnosti i pohote. Vatikanski dogmatici tad su prognozirali da minica svodi ženu na seksualni objekt i čini od nje metu nasilja, ali su se grdno prevarili. Na kraju se ta zabrana svela na obaveznu apstinenciju od minica jedino u crkvama i samostanima. Mini suknja predstavila je treću dimenziju žene, pisao je u ono vrijeme jedan kroničar, silno pridonoseći njenoj socijalnoj i političkoj afirmaciji. Preuzimajući taj minimalni komadić odjeće, ženska je populacija stekla novu sigurnost u sebe: mi smo tu, pored vas, lijepe u svome postojanju. Mi smo tu i zbog naše ljepote, a ne samo zbog funkcija i zadataka koje ste pred nas postavili, poručivale su svijetu nositeljice minirocka.

Štikle?!

Image Hosted by ImageShack.us

Jedan od najučestalijih i najpoznatijih fetiša zasigurno su visoke potpetice- štikle. Pritom se ne misli samo na činjenicu da muškarci vole žene koje nose visoke potpetice, jer razlozi tomu su posve prirodni – ženska noga izgleda izduljeno, ljepše, mišići stražnjice se drukčije zatežu, dajući joj erotičniji oblik.Dakle noga u štikli je za većinu više sexy nego noga u bilo kojoj drugoj obući.No štikle imaju i svoju lošu stranu.
Jarl Flensmark iz Malmoea tvrdi da visoke potpetice uzrokuju napinjanje listova na način na koji normalno hodanje to nikada ne čini.
To bi moglo spriječiti neuroreceptore u mišićima listova da oslobađaju dopamin, spoj neophodan za mentalnu stabilnost.
Dugotrajno nošenje visokih potpetica, smatra on, moglo bi stoga biti jedno od objašnjenja zašto je u zapadnim društvima shizofrenija kod žena učestalija nego u društvima u kojima ih se rijetko nosi.
"Obuća s potpeticama počela se nositi prije više od 1000 godina i dovela je do pojave prvih slučajeva shizofrenije. Industrijalizacija proizvodnje obuće povećala je učestalost bolesti", navodi Flensmark u članku objavljenom u časopisu Medical Hypotheses.
"Mehanizacija proizvodnje počela je u Massachusettsu, proširila se na Englesku i Njemačku i onda na ostatak zapadne Europe. Širenje shizofrenije slijedilo je isti put", ističe švedski znanstvenik.
No kako god bilo ja i dalje (svaki vikend) oblačim cipele s visokim potpeticama. Priznajem obožavam ih i lagano mi postaju fetiš.Imam ih od sandalica svakakvih oblika i boja, cipela ,do čizama.Jednostavno ih obožavam makar najviše volim jedne crne sandaice i čizme one su mi od svih najnajnaj... Dakako da nije stvar sam u cipelama neg i u tome kak se nose.Nije da se hvalim al ide mi...Mislim meni je ludilo kad ih obujem a i kasnije , obično cijelu noć sam na nogama plešem ,skaćem ,trčim i super mi je.Većina mojih frendica se čudi al ...Pr.prošlu subotu idermo frendice i ja gore Šloserovim i tam neke dvije jedva su hodale, iskreno bila sam baš happy kaj hodam bolje od njih ( ha i mene gluposti usrećuju!!! :0))

Imate li i vi fetiš?! Kaj mislite o štiklama, minicama, tangicama..?!?Nosite li i ih?!

Post je objavljen 16.12.2005. u 21:04 sati.