Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horor

Marketing

Pet Sematary

Evo došao je red i na taj film. Predugo sam odugovlačio da ga opišem iz nekog strahopoštovanja prema meni definitivno najboljoj ekranizaciji neke Kingove priče. Malo ljudi neće uzdahnuti na spomen ovog remek djela nastalog 1989 godine.
Radnja otprilike ide ovako : obitelj Creeds se uselila u novu kuću koja se nalazi u neposrednoj blizini autoputa gdje svako malo prolaze kamioni. Zbližavaju se sa susjedom koji glavi obitelji Louisu otkriva indijansko groblje u obližnjem šumarku. Nakon što izgube kućnog ljubimca mačku Louis se boji kako će njegova kćerkica reagirati na to i tamo ju zakopava. Mačka se vraća kući... a šta će se tek dogoditi kad mu strada sin...
Ovaj film je ostavio dubok trag na meni sa izvrsnom atmosferom i muzikom na kraju (riječ je o Ramonesima sa pjesmom "Pet Samatary". Eh da i skoro zaboravih zanimljivu stvar: uloga Louisa je prvo trebala pripasti Bruce Campbellu (sjećamo ga se kao Asha iz Evil Dead trilogije i po ulozi Elvisa iz Bubbe Ho Tepa.) da bi ga na kraju glumio Dale Midkiff (koji mi je poznat samo po Vrani, trećem nastavku). Zanimljiva je također činjenica da Rachelinu umiruću sestru Zeldu je glumio muškarac jer nisu mogli naći dovoljno mršavu ženu (danas bi prošla svaka druga manekenka)
Sve u svemu tko nije pogledao ovaj klasik jedno pitanje : šta čekate???

Post je objavljen 07.12.2005. u 14:41 sati.