Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

Danas je "Buy Nothing Day"

Svijete, kakav si to?
Gledam ženu, crnkinju s vlasuljom na glavi. Gura se pred VVolmartom. Vrata se otvaraju i gomila hrli u prodavaonicu. Žena je u jednom trenutku, gurajući se s gomilom, izgubila ravnotežu i pala. Zgazili su je. Ležeći, prikučila je periku i vratila na glavu. Došli su bolničari i odnijeli je na nosilima.

Koliko zla ima u tomu?
Nakon što su proslavili Dan zahvalnosti i odspavali nahranjeni puricom, navalili oni u dućane. I to službeno. GvvB (glupi vveliki brat) im je rekao: -danas počinje blagdanska šoping groznica! Eto, zna se čak i datum, dan nakon ''Dana zahvalnosti domorodcima što smo ostali živi''. Thanksigivnig je zahvala Indijancima na prvoj uspješnoj žetvi, godinu dana ranije polovica doseljenika je pomrlo od gladi jer nisu znali obrađivati zemlju...




Dan nakon Amerike (25.11), danas se službeno i u Europi slavi Buy Nothing Day.
Na taj dan prisjećamo se svih zala koje nam je do sada priredilo potrošačko društvo, market, kapitalizam, i bezobzirna utrka za profitom. Danas nemojte ništa kupiti, opustite se i uživajte te nakratko promislite kamo nas vode svi ti ratovi za naftu i resurse, dominaciju i tržište... uz sveobuhvatno uništavanje okoliša?
Razveselite svoje ukućane kupivši im ništa! Družite se s njima i prijateljima bez TV-a i ostalih MSM sranja. To je najviše što im danas možete pokloniti.

Ako još uvijek ne znate kako biste proveli ovu ''nekonzumirajuću'' subotu, evo 101 prijedlog!

Happy Buy Nothing Day!

Post je objavljen 26.11.2005. u 00:01 sati.