Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Profesor Slaven Letica i "gospodin Josip Perkovic"



Jovan Raskovic - spona izmedju Letice i Perkovica?


Pukim pretrazivanjem rijeci gospodin u tekstu Vice Vukojević u knjizi Politicko pleme profesora Slavena Letice pronasao sam da se taj atribut upotrebljava samo uz jednu osobu od desetak spomenutih:

Neki su prikazani kao slabi ili nikakvi Hrvati, smetenjaci i kolebljivci, oportunisti i jugofili (Jakša Kušan i Mate Meštrović), a drugi kao monstruozni zaplotnjaci, tajni agenti i doušnici Udbe, izravno odgovorni za policijske progone "državotvorbenih Hrvata", a posredno ih se optužuje i za ubojstva mnogih hrvatskih emigranata, pa i samoga Bruna Bušića (za što je najizravnije, kao mogući organizator zločina, optužen policijski časnik komunističke i postkomunističke hrvatske policije gospodin Josip Perković).

profesor Slaven Letica


Ne vjerujem da je Letica ironizirao pisuci gospodin uz Perkovicevo ime. Bit ce da mu se obracao s postovanjem.

Moji me sibenski izvori upozoravaju na cinjenicu da se Slaven Letica kad odmara na srednjem Jadranu voli pohvaliti da je prvi u casopisu Republika koncem osamdesetih proslog stoljeca obznanio postojanje Memoranduma SANU-u.

Kako je Letica veliki prijatelj dr. Borisa Zmijanovica, sibenskog psihijatra, predratnog kolege i kucnog prijatelja pokojnog akademika SANU dr. Jovana Raskovica, mnogi su u Sibeniku skloni povjerovati da je dr. Zmijanovic saznavsi od Raskovica za Memorandum, info dojavio Letici.

Mene su ovi odnosi podsjetili na pricu Josipa Perkovica kojom me davio u motelu Plitvicka kuca:

Nekoliko puta dovodio je u sumnju i moje hrvatstvo i sumnjičavo me pitao što sam ja radio 1988.,1989., kad je on privodio na informativne razgovore Jovana Raškovića i Jovana Opačića i zatvarao ih. Gdje mi je onda bila hrabrost?

ENIGMA PERKOVIĆ, Globus, 18. prosinca 1998.


O tim svojim zaslugama u borbi protiv memorandizacije Hrvatske Perkovic je nesto ranije pricao i Aleksi Crnjakovic u Vjesniku.

Osim Zmijanovica i Raskovica, Leticu i Perkovica vezu zajednicke uspomene i na Tvrtka Pasalica. Nakon niza napisa u Globusu o zlocinima i kriminalu SIS-a i Vojne policije, u kojima Mario Barisic izravno povezuje Perkovica kao naredbodavca i Pasalica kao izvrsitelja, profesor Letica me kao tadasnji globusovski kolega upoznao s cinjenicom da je on osobno kao svjetnik dr. Franje Tudjmana odveo Tvrtka Pasalica Predsjedniku, jer da je Tvrdi imao informaciju o atentatu na Tudjmana.

Naravno da nije bila rijec o stvarnom atentatu, vec udbaskoj legendi, kakve je Tudjman volio gutati.

Sve si mislim da su Slaven Letica i Anto Djapic jos u koaliciji bili Djapic trazio da se Perkovica lustrira?!


Post je objavljen 08.11.2005. u 02:30 sati.