Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/illuminati

Marketing

Što je vaša misija na zemlji? 4.dio

- 1.dio - 2.dio - 3.dio

O TRANSMUTACIJI

Transmutaciju ne treba miješati sa transformacijom.

Ovaj svijet je morao proći tisuće godina transformiranja prije nego što je došao u priliku da transmutira. Ciklus transformacije je već zaokružen i sada je počeo jedan transmutativni ciklus. Transmutacija je genetska promjena na staničnom nivou, koja se sada odvija u svim živim formama na ovoj planeti. Planeta Zemlja je jedno svjesno živo biće, takođe odlučno početi sa svojim vlastitim dimenzionalnim premještajem.

U skladu sa tim, sav život na ovoj planeti se priprema za taj događaj uz pomoć procesa transmutacije na staničnom nivou. Ovdje se radi o procesu rađanja kojim će se ova naša planeta i sve životne forme na njoj ponovo roditi u jednoj novoj dimenziji. Stanična transmutacija nije nešto što vi osobno možete odlučiti učiniti ukoliko bi vas to interesiralo, kao recimo da odigrate jednu partiju golfa. To je nešto što se događa i nešto za što ste se vi već odlučili; jer u nekom drugom slučaju ne biste ni bili ovdje.

Iako u vezi svega ovoga vi nemate neku drugu genetsku opciju, vi još uvijek imate svoju slobodnu volju. Vi možete koristeći svoju slobodnu volju svjesno pomagati ovu transmutaciju zemljine kugle, ili se opirati i postati nešto kao "miševi mekinjaši", kako neki od pripadnika našeg tima vole nazivati takve individue. Zbog toga je najbolje dvaput razmisliti, prije nego što se predomislite.


DUH

Duh je ona pokretačka sila koja stoji iza ove misije, kao i njen dizajner. To je upravo i razlog zašto su se naše najbolje snage i okupile ovdje. On je takođe i razlog zašto ste se vi kao članovi ove misije inkarnirali na ovoj na prvi pogled neprijateljski raspoloženoj i zaostaloj planeti. Mi smo se svi odazvali na poziv tog Duha. Sve i svako u svakom postojećem univerzumu prirodno pripada tom Duhu. Duh je ta sila koja udiše život u svako stvorenje. Duh je istinski identitet života. Duh je izvor, ljubav, on je sve.

I, iako je taj Duh ovdje oduvijek boravio, on je sada odlučio skinuti veo koji je do sada sprečavao da njegovo prisustvo bude svima vama potpuno vidljivo na ovoj planeti . Upravo je ljubav prema njemu i razlog ove infiltracije ogromnih snaga Svjetlosti na ovoj planeti. Mi smo se skupili ovdje da bi sudjelovali u njenoj transfiguraciji planirajući da je pretvorimo u jednu veličanstvenu duhovnu palaču.


INTELIGENCIJA

Mi smo primijetili da vaše shvaćanje inteligencije i naše shvaćanje inteligencije uopće nemaju ništa zajedničko jedno s drugim. Na primjer, vi nazivate same sebe jednom inteligentnom vrstom, a istovremeno ste se opasno primakli točki nakon koje će vaša planeta biti naseljiva jedino za asfalt. Vi ste također same sebe uspjeli dovesti na vrh ljestvice ugroženih vrsta. Smijemo li napomenuti da čak i virusi demonstriraju jedan mudriji pristup prema procjeni svoje situacije kao i prema svojoj životnoj okolini.

Mi smo također primijetili da vi koristite riječ "mudar" kada govorite i o raznim manipulacijama u vezi biznisa, odnosno kad sklopite neke ugovore koji su nepovoljni za drugu stranu. Kad neko uspješno proda kuću koja je locirana na živom pijesku, vi za njega kažete kako je napravio pametan posao. Vi također smatrate inteligentnim osobu koja uspije prodati za velike novce polovan auto kojem fali pola motora i kočnice. Ovo su samo dva primjera koja ilustriraju opakost vaših svakodnevnih aktivnosti. Vaše vlade, korporacije i građanstvo počinjavaju zločine od kojih se vrti u glavi, u ime akvizicije materijalnih dobara, a sva vaša trgovina je bazirana na jednom duhovnom skandalu. Iako ovakvi akti tehnički se mogu i smatrati prevarama od strane vašeg zakonodavnog sistema, vi na ove prevare gledate kao na problem samo u slučaju ako niste imali dovoljno sreće tj. ako su vas uhvatili. U svim drugim slučajevima, ovakvi akti se smatraju samo dobrim poslovnim potezima, koji su djelo pametnih umova. Iz ovih očiglednih razloga mi smo stvarno zbunjeni vašim konceptom inteligencije te bi željeli da ponudimo jednu drugačiju definiciju.

Glavni razlog nerazumijevanja ovog pojma leži u tome što stanovnici ove planete pod inteligencijom podrazumijevaju mozak. Mozak je samo instrument inteligencije, dok je sama inteligencija jedna sila.

nastavlja se...


Post je objavljen 05.11.2005. u 18:49 sati.