Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/urlmogbloga

Marketing

Transcendere...

Image Hosted by ImageShack.us
Eto napisala sam post i nestao je, i sad ga ponovno pisem, i ne znam gdje je nestao, to je, bit ce, neka kozmicka igra i tajna...a mozda je, dok ga trazim, vec objavljen u nekoj drugoj galaksiji...nije mogao jednostavno nestati, jer je u njega bila ulozena energija, a energija ne moze nestati...

Jednog lijepog suncanog dana, prije dosta godina, bila sam inicirana u tehniku TM-a, transcendetalne meditacije, dozivjela novu dimneziju, otkrila velicinu kozmosa, i suptilnost njegove inteligencije. Nitko od mene nije nista trazio, da vjerujem ili ne, da pripadam ili ne, da se ponasam ovako ili onako, samo mi je dosapnuta moja mantra, pazljivo izabrana da odgovara boji moje duse. I otvorilo se nesto, potekle su suze, i malo pomalo prosirili su se vidici, profinila osjetila i percepcija. Osjecaj da uvijek sebi mogu pomoci i da je to u mojoj i svacijoj prirodi i danas mi daje zivotnu snagu. Covjek sam samo, i negdje u hodu, zanemarila sam pomalo svakodnevnu praksu meditacije, ali uvijek ostala svjesna te dragocjene dimenzije koja ce me pratiti kroz zivot.

A buduci da pomazuci drugima pomazemo i sebi, to se i meni dogodilo. Toplo sam sugerirala svome dragom da isproba ovu tehniku, jer sam jednostavno prepoznala da ce mu uciniti dobro. Pratila sam ga ovih dana na tom zanimljivom putovanju u nepoznato i osvjezila svijest o blagodatima meditacije.

Lijepo ga je gledati kako se otvara, cisti, kako iz dana u dan ima sve vecu vjeru, a osjecaj da sami sebi mozemo pomoci i da je to zapravo u nama u nasoj prirodi i da nas samo strpljivo ceka, je dobar osjecaj, ravan sreci. Ljepota promjena kroz koje sad intenzivno prolazi uljepsava i moj zivot i taj osjecaj interakcije sa dragim covjekom i tajnama nase prirode je beskonacan i inspirativan.

Ukratko radi se o nepretencioznoj tehnici, prirodnoj dimenziji svojstvenoj covjeku, dubokoj znanstveno dokazanoj relaksaciji, necemu o cemu se vrijedi bar raspitati...



Post je objavljen 27.10.2005. u 15:40 sati.