Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/soniczoil

Marketing

DEATH DISCO + SABOT - Kset - 18.10.2005. (utorak)

Evo dolje izvještaja s koncerta od prije neki dan. Pa uživajte:)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Uvijek volim kad se stvari poklope na najbolji mogući način. Tako je bilo i ovog utorka. Milcho je posjetio naš novi stan u svom putu prema Makedoniji, pa smo mu, draga Minimum Manymum i ja, soničnom glavom i bradom, pokazali dobre stvari Zagreba. U djelićima, naravno.
Prvo je uletio ZFF s jednom besplatnom projekcijom, pa još jednom jeftinom i vrlo kvalitetnom (“Šutka – grad šampiona”). Uslijedio je popratni program u okolnim SC zgradama, a onda šlag na vrhu torte – koncert u Ksetu, naravno. Trebali su doći ZU i SABOT, ali su ovi prvi otkazali cijelu europsku turneju, a na njihovo su mjesto za večerašnju priliku uletjele domaće snage DEATH DISCO.
To se pokazalo kao sretna okolnost jer smo uživali u ovom tročlanom sastavu, koji će zavoljeti svaka obitelj željna dobrih režećih (i plesnih) gitarskih rifova s brutalnim disko basom i zanimljivim ritmičkim rješenjima. Pa možemo ovako nešto ukratko sklepati, naslanjajući se na hvale vrijednu tradiciju Discipline: Nije dobra cijela ta masovna pojava glupih bendova / koji nas gitarama pozivaju na ples / šta je dobro, šta nam treba – Death Disco bloody mess!
Hehehehehe, šlampava rima je uvijek dobra zajebancija!
A taj mi njihov hebeni basist od naranče još nije isfurao snimljeni demo, pa da poslušam kako to zvuči. U živo je super, svakako ih idite negdje vidjeti!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

A onda poslije njih, na STEJDŽ se penju SABOT. Neformalno u druženju s poznanicima saznajem – bračni par iz Amerike s boravištem u Češkoj. Točnije, u nekakvom dvorcu koji funkcionira kao skvot, kolonija raznoraznih artista.
Ukratko: žena za bubnjevima i lik na basu, a zvuče bolje i zanimljivije od većine mnogočlanih bendova koje sam čuo i vidio! Ona u impresivnom setu bubnjeva rastura kao da predvodi tenkovsku diverzantsku jedinicu dok se bejs plejr igranjem između čistog i distorziranog zvuka provozao kroz valjda polovicu postojećih glazbenih žanrova. Od jazza, funkyja, punka pa do rocka svih vrsta!
Možda ipak pretjerujem, no to je rezultat dobre svirke kojom su me vrlo ugodno iznenadili, te sam podlegao pod navalom impresija. I bilo je sasvim osvježavajuće što je Kset bio poluprazan (ili polupun), pa si mogao do šanka i nazad, pa tražiti dobra mjesta za fotkanje, bez problema i prevelike živčanosti. Kasnije smo urlali i vrištali pozivajući ih na još jedan bis, no ipak mi je već bilo dosta, pa sam otišao sjesti (to mi se činilo i primjerenije njihovom zvuku, koji baš ne potiče na plesnost, nego više usmjerava pažnju na njihove bubnjarsko-basistične eklektične zajebancije).

Od velike je važnosti spoznaja da i u neki obični utorak u Zagrebu možeš naći mjesto na kojemu ćeš se vrhunski zabaviti.

[evo još fotki: gitaristDD, basDD, bubanjDD, SABOT2, žena-bubanj (sabot), žena-bubanj2 (sabot), bas (sabot).]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Post je objavljen 21.10.2005. u 17:20 sati.