Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/bubamarka

Marketing

...nemreš bilivit...


evo, baš malo prčkam po kompu i čitam neke blogove, pa sam tak naletila i na slavnog Jesusa el Quintanu (valjda se tak piše?...) i naiđem na njegov stariji post o najčešćim klišejima (a ima ih bar sto) u američkim filmovima. Umrla sam. I stvarno je sve onak kak je napisao. Nadam se da mi neće zamjerit ak ga malo prekopiram...=)

=> svaka "normalna" američka kuća ima sjenicu pa kad se kćerka posvađa s ostatkom, ode na sjenicu i svi znaju gdje je mogu naći, a kad se sin razljuti onda ode u sobu, legne na krevet potrbuške, ili ode kod nekog frenda i ogovara svoje starce.

=>svi telefonski brojevi u američkim filmovima započinju sa 555!

=>večera: opet novi scenarij. Najčešće završi nekom gadnom svađom ili diskusijom i na kraju uvijek netko (najčešće kćerka) demonstrativno napusti stol. A naći ćete je - već znate gdje...u sjenici.

=>uvijek ima slobodno mjesto za parkiranje u pred bilo kojom zgradom gdje želite parkirati svoj auto.

=>Detektiv može riješti slučaj samo ako je suspendiran ili premješten na neki drugi zadatak.

=>Nema veze što ste brojčano inferiorni napadačima u nekoj tučnjavi- napadači će vas napadati jedan po jedan, strpljivo čekajući svoj red opasno plešući oko vas.

=>svi sjednu za šank i naruče pivo. I dobiju ga. Kao da u Americi ne postoji više vrsta piva.

=>Murjak ima neuredan stan s frižiderom u kojem rastu kojekakva čudovišta na kineskoj hrani, mlijeku je rok trajanja prošao prije dva mjeseca i sl. Ali čim se žensko stvorenje useljava u stan, (ne)namjernom posjetitelju se ispričava što su stvari još u kutijama, obavezno ljestve i kante za krečenje.

=>Ako prekidate s dečkom zato da dokažete nešto, odmah pronađite najzgodnijeg u uredu i pozoveš ga na večeru, nadajući se da će tvoj dečko slučajno pjaviti. Kad se pojavi, on se neće osvetiti tako što će se napiti i zavoditi najbližu drolju. Umjesto toga prestat će se brijati i tuširati sve dok jedan od njegovih prijatelja ne ode u njegov stan i vrati ga u stanje zdravog razuma.

=> Svaka vrata se otvaraju u sekundi uz pomoć kreditne kartice, osim ako se ne radi o vratima sobe zapaljene zgrade u kojoj je zarobljeno dijete.

=> Ukoliko odlučite plesati po ulici, svaka osoba na koju naletite znat će korake.

=> Kad nekom dođe prijatelj u posjetu uvijek mu je prva relacija s vrata na frižider i uvijek ide nešto kopat po frižideru, najčešće uzme pivu.

=> Kad zlikovac treba ubit dobrog frika koji je ostao bez municije, uvijek ima spreman govor umjesto da mu odmah spraši metak u čelo.

=> Velike su šanse za preživljavanje u ratu svakome tko ne pokazuje sliku svoje drage.

=> Ako vas love kroz grad obično se možete sakriti u paradi povodom nekakvog posebnog dana u godini koji se zapravo može dogoditi bilo koji dan.

=> Kad počne šora u filmu, nitko ne pokazuje nikakve znakove bola, no kad tipu cura previja ranu, lice mu se izobliči od bola.

Ima još sila takvih klišeja, al evo, prenesla sam vam samo nekoliko da vam dočaram prozirnost američkih filmova. Stvarno, danas zbilja moraš pazit kaj gledaš na TV-u jer te ovakve stvari nakon nekog vremena stvarno mogu pretvorit u praznoglavog tupana (osim ako nemaš jaku ličnost u sebi).
Malo sam i promijenila izgled. mislim da je oke. p(:)zdraV
e, da, i još nešt za kraj da pripomenem...mish misho je objavila priču o nazivu svog bloga (very interesting), pa kog zanima...znate već. ;)


Post je objavljen 18.10.2005. u 16:25 sati.