Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dopisi

Marketing

DOPIS FONDU ZA RAZVOJ: JOŠ UVIJEK BEZ ODGOVORA

Napomena: Obzirom da jedna od najvažnijih ustavna i zakonska odgovornost predstavnika tzv. vlasti omogučivanje poduzetničkog prosperiteta prikladnim mjerama ( o poduzetničko proaktivnim makroekonomskim planovim ne želim ni govoriti) i sinergijom rada meritornih minsitrstava, institucija, organizacija i ureda, poniudu za suradnjom poslao sam i Fondu za razvoj i zapošljavanje, čija se web stranica osvježila prije nekoliko godina.

Odgovor,naravno kao i kod gotovo svake druge državne službe koje služe svojim interesima, a ne hravstkom narodu (što im je jedina funkcija) još nisam dobio.


Ivan Ostoja
** Zagreb
Tel:098/ 198 63 57 Email: ivanostoja@net.hr
Informacije: http://poduzetnici.blog.hr , www.stopostonovac.com

prema

Fond za razvoj i zapošljavanje
Preobraženska 4/IV, 10000 Zagreb

Re: Uvodni dopis o područjima i korisnosti suradnje

U Zagrebu, 12. rujna 2005.

Štovani,

kao suradnik Hrvatske agencije za promicanje ulaganja, direktor privatne razvojne agencije i poslovni savjetnik u području poticanja poduzetništva nebankarskim načinima financiranja, uvjeren sam da bih svojim znanjem i inovativnošću mogao pridonijeti i učinkovitosti rada Fonda za razvoj i zapošljavanje.

Prije svega, javna nazočnost Fonda gotovo da je i neprimjetna, tako da se i ne zna postoji li taj Fond, a zadnje ažuriranje na web stranicama izvedeno je prije dvije godine. Pritom, gospodarski (poduzetnički) razvoj Hrvatske i stopa nezaposlenosti dosegli su kritične razmjere.

Ovim dopisom iznosim objektivno potrebne i izvedive okvire suradnje, a po dogovoru na naš sljedeći sastanak donijet ću Vam i zahtjevane materijale koji su potrebni za moj angažman kao suradnika Fonda. Suradnja bi sadržavala:
A. Informativne materijale o potrebi uvodjenja cjelovitog načina financiranja proizvodnog i izvoznog poduzetništva koji mogu biti formatirani i objavljeni unutar rubrike: POTICANJE PODUZETNIŠTVA na www.frz.hr), što bi dakako podiglo ukupan rating i dinamičnost web stranice Fonda.
B. Prvi projekt (privatno-javni) predstavljala bi priprema i pokretanje agencije za financiranje hrvatskih poduzetnika, kao preduvjeta razvoju. Ta bi agencija bila komplementarna i sinergična HAMAG-u, HBOR-u i inozemnim izvorima kvalitetnog kapitala. Unutar pripreme za Agenciju, hrvatski bi se poduzetnici, novi poduzetnici i budući/potencijalni poduzetnici informirali o financiranju poduzetništva, s konkretnim primjerima u svijetu, zemlji i modelima istog. Na taj bi se način pokrenuo ciklus stvaranja poduzetničke Hrvatske i uzrokovana vodeće stope zaposlenosti kao učinka stvarnih programa.
C. Fond bi u suradnji s odjelima Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva promaknuo konkretne obrasce vanbankarskog financiranja (redefiniranje kolaterala, etabliranje novih izvora financija) i u suglasju s istim, a u suradnji s Fondom i MINGO-om, osobno bih žurno pokrenuo ogroman potencijal koji se krije iza financijskih derivata (kao sredstva financiranja poduzetništva), aktivnijeg ulaganja (umjesto štednje) i hrvatskog poduzetničkog talenta čija se snaga onemogućila uvozom, trgovinom,političkom 'poduzetništvom' (rasprodajom strateških resursa) itd.

Stoga, PODUZMIMO HRVATSKU!! kako bismo niskom potpornih projekta žurno uvećali stope razvoja i broja zaposlenih .

Veselim se pozivu na razgovor i našoj suradnji,

Ivan Ostoja


Post je objavljen 20.09.2005. u 10:03 sati.