Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/2mama

Marketing

Ne mogu vjerovati...1 (jer će ih sigurno biti još)




nagradno pitanje: kako na najgornji balkon?

A sad post:
Poznate su priče o neposlovnosti nekih ljudi, firmi, obrtnika, davatelja kojekakvih usluga, državnoj birokraciji...uglavnom svatko od nas zna bar ponešto o tome. Mene ništa posebno ne može više iznenaditi ili zgroziti, pa ipak..
Dođe prekjučer moj ujo, na poziv. Krepala mi vešmašina ( ma znam: perilica rublja). Pogleda što je, izvuče potrgani remen, i Zakonitog pošaljemo po novi, a on i ja nabacimo spiku uz kavicu :))
Priča mi o rođaku svoje žene. Mladić je fenomenalan. Upoznala sam ga, slatkiš, a pametan, mmmm. Ma dobro, mlad je i ja nemam nikakvih pretenzija, ali mali je stvarno zakon. recimo da se zove Petar. Rođen u njemačkoj, od roditelja gastarbajtera. Tamo živio, tamo se školovao. Roditelji su ga naučili hrvatski, s kojim se odlično služi. Jedan veeeliki pljesak za njih! I tako naš Pero završio školicu. Izuzetno bistra glavica, idu mu jezici, i još štošta, pa odlučio postat bankar. Svagdje gdje je radio, za svoj rad je dobio samo superlative. I Petar postao vrlo cijenjeni broker. Pa mu njemačka nije bila dovoljna, otišao malo čovo u Veliku Jabuku. pa mu bilo malo predaleko i bez veze. Vratio se u europu. London. Vozi ludilo od auta, ima prekrasnu djevojku. Ženi se slijedeće godine. Uza sve to, ostao je sasvim običan, jednostavan, prijazan...
Odlučio Petar da u Hrvatskoj, domovini svojih predaka kupi zemljište na moru. Bankarski mu mozak ne daje da iskešira lovu za gradilište i gradnju. Odlučio dići kredit. Došao u jednu poslovnicu jedne vrlo poznate banke i zatražio kredit...
Razočarao se skroz-naskroz:
- na spomen iznosa od 150 tisućica ojra, službenica banke je umalo pod stol pala
- ne može bez jamaca i sudužnika, a gdje će on tu naći nekog kome je trećina plaće tisuću eura
- nudi u zalog svojih 150 tisućica eura, da stoje na njegovom računu u njihovoj banci – ne može
- nudi pod hipoteku roditeljsku kuću u slavoniji – ne može
- traži razgovor sa njenim šefom ili direktorom – ne može....

I sad se ja pitam ko je tu lud??
I čudim se otkud mladom Petru još volje da ima nekretninu u ovakvoj zemlji?
I da toj zemlji ostavi neku lovu na ime poreza za tu nekretninu
I dio svoje plaće, kad dođe na odmor, a nije mu bed otići na azurnu obalu, španjolsku majorku, ibicu, safari u africi, tunguziju, kam god?



Post je objavljen 31.08.2005. u 15:03 sati.