Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nacrtani

Marketing

ŠTEFOVA CRKVA VESELIH SLJEDBENIKA POSLJEDNJIH DANA

Danas sam bio podosta imaginarno kreativan. Budući je otpao izlet u zagorje, ostao sam jedan dio dana na svojoj terasici, crtajući neke bezvezarije. Dok sam tako bezvoljno šarao po papiru, razmišljao sam savršenom business-u. Svašta mi je padalo na pamet, dok mi nije sinulo!

Sekta!!! Treba osnovati sektu! U Americi ih puše da je to strašno, svatko je u nekoj sekti. Eh, sad, pošto i mi uvijek popušimo što i oni (samo sa malo zakašnjenja) bio bi to u ovom sudbonosnom trenutku pun pogodak.

Ajmo ovako. Kaj mi treba za sektu?

Koliko sam skužil, sekte nastaju nakon smrti nekog velikog učitelja. Gledano kroz povijest, ti učitelji su bili Isus, Krishna, Budha...itd...itd...

...znači...treba mi mrtav učitelj...

I sjetim se ja tako Štefa, pokojnog penziča iz kvarta. I on je kao i gorenavedeni ućitelji činio čuda. Pretvarao je vodu, šećer i 2 kg grožđa u 100 litara vina, živio je sa 800 kn penzije (cijeli mjesec), uglavnom – izvodio je svakakva čudesa.

Ja sam kao dijete često navraćao kod njega i učio njegove vještine i mudrosti života. Sve dok jednog dana Štef nije vmrl i preselio u drugu dimenziju...u vječnost.

Eto...imamo pokojnog učitelja.

Kaj još trebam? Ime! Moram nekak nazvat sektu.

„Štefova crkva veselih sljedbenika posljednjih dana“

Pošto sam ja prvi (i jedini) izvorni učenik velikog učitelja Štefa, ja ću biti utemeljitelj i vođa novonastale sekte.

PLJES! PLJES! PLJES!



Hvala! Hvala! Nemojte pljeskati, jer svjestan sam svoje velike odgovornosti i teškog puta. Trudit ću se izvesti vas uvijek na pravi (auto)put.

A sad?

Aha! Sjedište sekte...e hebi ga...fali gajba! Nema veze, to kad se pridruži neki bogati sljedbenik bumo rješili.

Ostale sitnice (članarina, molitve, brošure, iskaznice...) rješavat ćemo „u hodu“.

U tijeku je tisak „Štefove svete knjige“, koju ćete moči naručiti direktno od nas po promotivnim cijenama: Tvrdi uvez – 400 kn, meki uvez – 350 kn.

PS: Nisam ovo smislio sam da bih se obogatio. Nije sve u novcu, ima nešto i u nekretninama, no o njima više na nedjeljnjim misama.

Blah!


Post je objavljen 20.08.2005. u 21:55 sati.