Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogtemazo

Marketing

Samoljepljive trake i Chloroform

Dvije stvari koje na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, a bogami niti na zadnji. Zajedničko im je jedino to što mene već duže vrijeme fasciniraju pa sam ih odlučio ovako nagurat u isti post.

Dakle najprije dvije riječi o onim širokim samoljepljivim sivo-srebrnim trakama koje susrećemo u skoro svakom PG13 filmu. Iz takvih filmova smo odavno naučili da u slučaju kada nekome moramo začepit gubicu obaveno moramo koristiti upravo tu široku samoljepljivu traku. Isto tako za brzo i praktično vezivanje ruku i nogu nekome za koga ne želite da mrdne, srebrna traka je opet najbolje rješenje.
Tko je prvi uptrijebio tu famoznu traku u te svrhe, i zašto baš tu traku? Kako je upravo ona postala dijelom povijesti? I kako se uopće zove ta traka? Gdje se kupuje? Da li uđete u trgovinu i pitate prodavača: - Oprostite, imate li onu traku za vezivanje ruku i začepljivanje ustiju? Imate! Odlično! Dajte mi dvije! – Jer vjerovatno će tako prije znati na što mislite nego da stvarno znate originalni naziv.
Dovoljno da kamera u trgovini registrira kupce i evo ti osumnjičenih ko u priči. Još nisam vidio da se ta traka koristi u bilo koje druge svrhe, tako da onaj ko je kupi jednostavno mora bit kriv za zločin... u bliskoj budućnosti.

Druga stvar je Chloroform. Gdje se to nabavi? Ima li ga u lokalnim ljekarnama? Nije da mi treba za kakvo nedjelo, nedaj bože, al bi mi super došlo kad me muči nesanica. Par kapi na maramicu i sam sebe zabetoroniram u najdublji san za tren oka! Mislim da je to Homer Simpson jednom izveo, i od tada mi ideja ne izlazi iz glave:)
Zamislite samo koliko koristi jedna mala bočica može donjeti u prosječnom kućanstvu. Naprimjer, imate plačljivu djecu koja vam nedaju spavat. Hopla! Gazu na njškicu i bebač je miran ko bubica dok kažeš keks. Mama se sada može naspavati kao bezbrižna teenagerka.

Dalo bi se iz svega toga napravit i neki biznis. Sve što treba je upakirati srebrnu traku i bočicu chloroforma u nekakav kit, i prodavat na polici pored lažnih pištolja i crnih kapuljači... jer jedno vuče drugo... i još otvorite trgovinu negdje u blizini banke:)



Post je objavljen 14.08.2005. u 02:36 sati.