Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povijestnkjaska

Marketing

POVIJEST NK JASKA

Nogometni klub "Jaska" najstariji je i daleko najmasovniji sportski kolektiv u gradu Jastrebarskom, a i šire. Osnovan je daleke 1925, dakle, prije 80 godina, od strane učenika i studenata koji su u to vrijeme "ganjali" loptu jaskanskim travnjacima i ulicama. Kroz svoju bogatu povijest prošao je brojne uspone i padove, lijepe i ružne trenutke, ali je uvijek ostajao na nogama i dizao se iz pepela, poput feniksa.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Kroz klub su prošle brojne generacije Jaskanaca, koji su s ponosom oblačili dres sportskog simbola i perjanice grada, ali ne samo Jaskanci. Bilo je tu i podosta igrača iz Zagreba, Samobora, Karlovca, kao i iz ostalih djelova "lijepe naše"
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
U klupskim vitrinama bogata je riznica trofeja i priznanja (ima ih oko 90!), a najviše "strše" naslovi prvaka seniorske momčadi Jaske (1953, 1966, 1973. i 1982.), treće mjesto juniora u Hrvatskoj (1970.) te juniorski naslov prvaka 2. lige (1993.), s kojim su izborili pravo nastupa među prvoligašima, ali zbog "viših" interesa nikad s njima nisu zaigrali. Sjedište kluba je na popularnoj Centrali, ako Bog da – budućem sportskom centru, u ulici Bana Jelačića bb (tel. 01/6281 – 333).
Danas NK "Jaska" ima oko 150 registriranih igrača, a ta se brojka konstantno povećava. U klubu djeluje osam uzrasnih kategorija: zagići(prstići ili jaskančeki) (od 6 do 8 godina), limači (8 – 10), mlađi pioniri (10 – 12),
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
stariji pioniri(12 – 14), kadeti (14 – 16), juniori (16 – 19), te seniori i veterani.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Podmladak kluba se natječe u ligama Nogometnog saveza Zagrebačke županije, osim kadeta i juniora, koji se natječu u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Seniorska momčad član je Jedinstvene županijske lige (4. rang natjecanja u Hrvatskoj), a cilj kluba je osim odgoja i razvoja mladih ljudi i igrača, i povratak među trećeligaše, gdje je Jaska već igrala od 1992. – 1998, i gdje bi joj po tradiciji i trebalo biti mjesto.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Post je objavljen 13.08.2005. u 21:49 sati.