Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hal

Marketing

Mušice (10): Izležavanje

Ala prži zvijezda ovih dana. Odmaram i gledam stabla tamarisa, more se ljuljuška a galebovi kao i uvijek slijede svoj životni put – malo na vodu, pa malo u zrak, pa malo dernjave.... Triksi i Dobli baš nisu pričjivi ovih dana. Pustio sam mozak na pašu. A što ću razmišljati? Inventura.

Povremeno su moji malecki pratioci nešto nerazumljivo mrmljali, a riječi kao da su se gubile u sunčevoj žegi. Tek bi pred kraj mrmljanja čuo 'dobro' ili ' u redu ' ili naravno'... Onda bi krenulo iz početka.

- Dakle, za posao se pokazalo dobro imati ispravan i pošten odnos čak kad situacija i nije najbolja.
- Pa sigurno, vidiš da su rezultati... samo podrškom... sve više... i zašto onda ne bi...smgljf....rjinga

Odjednom je nastao mrak, a ja trznem glavom kao nogometaš koji nalijeće na loptu, presiječe me u lijevom bubregu, samo što se nisam srušio s udobne stolice. Svakom se to dogodilo kad ga uhvati drijemež od topline sunca i netom popijenog piva.

- Hej čovječe, što ti je? – reče Triksi držeći se za lijevi bubreg – pa, smiri se malo, ako ćeš spavati onda se namjesti kako treba a ne da 'kljukaš'. Čovječe, al' sam se prepao!

Jasno, godišnji odmor je dobar za ono što informatičari zovu 'garbage collection' – skupljanje smeća. Ono što ti ne treba baciš, ono što je dobro ostavljaš. Prazniš misaone spremnike od zluradih misli, pogrešnih zaključaka i neplodnih odluka i sve to lijepo složiš na hrpu. Neke baciš, odnese ih maestral prema kopnu i sunce ih sprži na vrućem kamenu, druge zavežeš u snopove i spremiš na sigurno mjesto za primjer i usporedbu, gore nalijepiš naljepnicu 'iskustva stečena na krivi način'. One dobre zaključke posebno ispoliraš, izglancaš i staviš na vidljivo mjesto, kao pohvalu i motivaciju dalje. Najbolje je što to Dobli i Triksi rade savršeno, ja ne mislim ni na što. Odmaram!

- Da, da! Tako to treba raditi. Lain ima sve više dobrih poslovnih prijatelja. - konstatirao je Dobli jednu od brojnih analiza.
- Doduše nije to uvijek bilo tvojom zaslugom...
- Nemoj sad počinjati, nema potrebe....
- ... a svaki put je...
- ... priznanje...
- ... frktun dis...
- ... zgupbno rshtz...

Zamračenje od pola sekunde! Novi šut glavom, ovaj put sam i nogom ritnuo stol i prazna flašica piva se nagnula i zatim nekoliko njihaja zaklepetala po stolu i nije se srušila. 'Em ti fiziku, dobro je da si nisam napravio posla.

- Halo, baza! Jel' se čujemo? Hoćemo li spavati ili se svako malo ritati. Pa ne može se raditi ovdje...
- Ne može...

Ok, sorry dečki, nije bilo namjerno. Što ću?
Ne dolazi mi ništa novog u glavu, ne zvoni mi telefon, ne dolaze mi mailovi, i baš je to dobro. Galebovi me na sreću ne napadaju, kad sam kontinentalac, iako bih s velike visine mogao ličiti na ribu, koliko mi je koža bijela.
Kako se odmaram! Pa to je strašno! Smijem se sam sebi. Kako sam nedarežljiv, za cijelu godinu nagradio sam se samo sa sedam dana izležavanja.
Ajooj, zvijezda prži i ne preostaje mi drugo već se bolje namjestiti ili ustati i krenuti malo okolo. Šutnem li još jednom glavom mogao bih nešto i razbiti a onda bih se ljutio na samog sebe pa bi i Dobli i Triksi skakali od muke. Nepotrebna nervoza.
Ipak ću se bolje namjestiti pa malo, kako kaže barba Ićo - 'ubit oko'. Popodnevna siesta. Namjestio sam glavu na sigurno spustio se niže u naslonjaču. Vjetar mi se igrao s dlačicama po tijelu, gotovo bih ih mogao prebrojiti. Još jedan gutljaj iz čaše, zadnji, i on je još taman dobro hladan. Vidim kako se malo pjene spušta stijenkom i nestaje na dnu.

- Volim ove odmore, ništa se posebno ne događa, baš se smirim! - rekao je Dobli.
- Slažem se, gospodine i prijatelju, slažem se. Doduše, malo akcije ne bi škodilo, ali zavede te ovaj odmor, lako se čovjek zavali u hladovinu.
- Ajmo mi dalje pretresti još par detalja, može?
- Naravno, stali smo na dozvoljenim količinama alkoholnih pića.
- Tako je, dakle i tu nam dobro ide, sad je kontrola bolja i nema više pretjerivanja...
- Osim kad je fešta.
- A dobro, fešta je drugo, zato...
- ... i u odnosu dobro dođe... pa svemu treba... kako bi...
- ... u svom odnosu...
- ... dobro si rekzioao...
- ... smgrd, smjuh...
- ... garbdc...

Zamračenje.


Post je objavljen 31.07.2005. u 15:23 sati.