Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/huluvu

Marketing

Cool rasprava o tome da li je Sunce zbilja žuto samo za Harryja i Fakeonea

11 nepovezanih dokaza da Sunce nije žuto (potpomognuti citatima i literaturom, dakako)


Postoje crvena, žuta i plava sunca. Zvijezde koje vidimo na nebu su ta druga, daleka sunca. Ali, sve su zvijezde žute! Nema ni crvenih, ni plavih, a kamo li crnih ili bijelih. Prema tome, prva rečenica pada u vodu. Ne postoje crvena sunca. Ni plava. Ni žuta. Sunce nije žuto.


Kako definirati žutu boju? Boja poštanskog sandučića? Boja suncokreta? Boja kose plavuše? Boja Sunca? Logično je zaključiti da je boja kose plavuše plava, prema tome je i Sunce plavo, kao i poštanski sandučić, kao i suncokret, kao i žuta boja koja, zapravo, uopće ne postoji. Sunce nije žuto.


Kako bi vi uopće znali koja je boja žuta da vas netko tome nije naučio? Ja kažem da su vas obmanuli. Boja koju vi smatrate žutom u stvarnosti nije žuta. Smatrate da je Sunce žuto? E pa, nije. Sunce nije žuto.


Cijenjeni pisac Ivan Kušan također se osvrnuo na temu ne/žutog Sunca u svom poznatom djelu Lažeš, Melita. To se djelo bavi ljudskom psihom, ali i mnogim drugim prirodnim fenomenima. (Nije za mlađe od 3 godine jer sadrži sitne djelove. op.a.) Dakle, da se vratim na ono bitno, Striček Sjekira objašnjava Meliti da je za njega Sunce plavo. Ima i dokaz. Pogledajte u Sunce, pa zatim jako, jako, jaaako zažmirite i kad otvorite oči pogledajte neki bijeli zid. Što ćete vidjeti? Svoju projekciju Sunca na zid. Plavu mrlju. Sunce. Plavo Sunce. Sunce nije žuto.


"Postoje slikari koji Sunce preobraćaju u žutu mrlju, ali postoje i oni koji, zahvaljujući svojoj umjetnosti i umu, žutu mrlju preobraćaju u Sunce. " (Pablo Picasso) Je, pitam se samo u koju je skupinu sebe uvrstio? However, svi znamo da je umjetnost najjači oblik magije, a umjetnici preobraćaju žutu mrlju u Sunce. Preobratili su je, svojim čarolijama i sada pravo Sunce više ne možemo vidjeti. Mrlja je žuta, a ne Sunce. Sunce nije žuto.


U svim filmovima i serijama kad NASA-ini astronauti lete po svemiru i zajebavaju se, Sunce je narančasto. A valjda NASA zna. Ionako od nas skrivaju mnoge stvari, zašto mislite da bi nam ovo rekli? Sunce nije žuto.


U svim Star Trek serijalima Sunce je narančasto. Pripadnici Zvjezdane flote žive u budućnosti i istražili su cijeli svemir. Uvijek su za istinu i imaju vrlo visoke moralne kriterije. Mislite da nas zavaravaju? Ja ne. Sunce nije žuto.


Bilo bi prejednostavno. Sunce nije žuto.


Ljudi su davno davno zaključili da je Sunce žuto. Jaaako davno. Ali pazite, bilo je to zbilja jako davno. Jako jako. A kako znamo da se sve mijenja i ništa nije vječno, tako nije ni boja Sunca. Nema iznimki u zakonima prirode. A to JE zakon prirode. Sunce je nekada bilo žuto, više nije, stvari se mijenjaju. Deal with it. Sunce nije žuto.


Naš old mate Albie (Einstein, jel) veli : "Sve je relativno." Boja Sunčeka je relativna također, nije li? Znači da ne možemo sa stopostotnom sigurnošću reći "Sunce je žuto.". Ako nije DA, mora biti NE. Sunce nije žuto.


Hladnoća i toplina su suprotnosti. Predstavnik topline je Sunce, a predstavnik hladnoće je snijeg. Ja kažem "Ne jedi žuti snijeg!", a ta rečenica ne bi imala smisla da je Sunce žuto, jer dvije suprotnosti nikako ne mogu biti iste. Kako sve što ja kažem ipak *ima* smisla, Sunce nije iste boje kao snijeg. Sunce nije žuto.


Post je objavljen 14.07.2005. u 22:49 sati.