Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

London Calling - Gotovina Peaceful Sleeping


Petak, 08.07.2005.,17:01

Suosjećam s obiteljima žrtava terorističkog napada u Londonu.

Medijski gledano, bojim se da će taj događaj jedno vrijeme zasjeniti bitna domaća društvena pitanja.

Slučaj Brajša preseliti će se duboko u unutrašnjost novina ili pred kraj tv/radio vijesti, ako ga se i bude medijski tretiralo.

Uostalom, sezona je godišnjih odmora, kako kaže Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, koji zbog istog razloga još nije suspendirao svoju zamjenicu Božicu Cvjetko i suprugu Damira Lončarića, zamjenicu županijskog državnog odvjetnika Anamariju Lončarić.

Fokus medija na najnoviji teroristički napad u Europi baciti će u sjenu dilemu hoće li premijer Ivo Sanader imenovati Tomislava Karamarka novim ministrom policije.

Veli Karamarko u izjavi Ivici Đikiću u Feralu da on to i ne želi zbog lošeg stanja u policiji. Njemu bi više odgovaralo da ga se postavi za potpredsjednika Vlade ili ministra za nacionalnu sigurnost kako bi s više pozicije mogao nadzirati i MUP i objedinjene POA-u i OA-u.

Kao prilog tvrdnji da je katastrofalno stanje u policiji Đikić navodi zadnju akciju zapljene oružja, odnosno razbijanje lanca organiziranog kriminala švercera oružjem.

Navodno POA nije imala povjerenja u MUP, pa je sve izvela sama, a MUP je samo obavio uhićenja jer POA po važećem zakonu za to bnije ovlaštena.

Ova bi priča trebala ići u prilog Prijedlogu novog zakona o sigurnosnim službama kojeg priprema Karamarko, a po kojem bi djelatnici POA-e imali pravo uhićivati.

Osim toga, da je riječ o manipulaciji svjedoče i stručnjaci koji su dijelom upućeni u istragu o švercerima oružja.

- Riječ je o lokalnim amaterima koji su doista imali neko oružje zaostalo iz rata. Kako je riječ o poluispravnim i dobrano zahrđalim primjercima pušaka i zolja, sumnjam da bi to itko htio kupiti. Nema to veze s ozbiljnim organiziranim kriminalom. Opet je riječ o napuhanoj akciji POA-e kojom se treba pokazati kako je Tomislav Karamarko nužan i neizbježan, tvrdi neimenovani izvor 45 linesa.


Pavle Kalinić


A vodeći hrvatski geosigurnosni analitičar Pavle Kalinić smatra da se MI6 trebao više baviti Al-Qaidom, manje nama (Antom Gotovinom), pa im se ovo ne bi dogodilo.

Ne vjerujem.

Zbilja, zar djelotvorni i pasivni Gotovini podržavatelji misle da će Britanija odustati od Ante Gotovine u Haagu sad kad je Al - Qaida udarila na London?

Update: Nazvao me danas Pavle Kalinić u namjeri da ispravi grešku na ovom postu, pa kaže da nije RTL-u spominjao Gotovinu već da je izjavio doslovno slijedeće: Da su se oni malo više bavili sa sobom, a ne nama, nebi im se ovo dogodilo. Hm, Gotovina je bio u zagradi, pa je jasno da sam ga ja tu stavio jer je opće poznato da kad se MI6 bavio nama da se bavio Antom Gotovinom.


Post je objavljen 11.07.2005. u 15:15 sati.