Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/medin

Marketing

Hajdukovci ispod Dinama

Image Hosted by ImageShack.us
ZREČE/ROGLA - Već godinama Splićani bazični dio priprema provode u malom mjestu Zreču na kojih 400 metara nadmorske visine. Ne smeta im što su podno Rogle, pa ispadne da su ispod Dinama. U vilama u kojima su bijeli smješteni iz godine u godinu ništa se ne mijenja, kao da to mjesto živi u filmu "Beskrajni dan".
Sve je uvijek isto, osoblje hotela uslužno, nema plaćanja u eurima, uvijek muku muče s promjenom u tolare, čak i konobare tako dobro poznaju da su već kao velika obitelj. Tipovi koji uređuju igralište u Slovenskim Konjicama isti su, čini se da i ne stare, samo im trbuh od pive raste iz godine u godinu. Uglavno, nema tu velikih iskakanja. Malo bazen, sauna, trčanje kroz šumu, trening...

Jedina stvar koja se u Hajduk mijenja su treneri i igrači. Ali, treneri su ti koji udaraju ritam. S Ivanom Katalinićem se kartalo do iznemoglosti. Zoran Vulić, pak, nije volio previše sjediti u kafeu hotela Dobrove, njemu su draže bile šetnje. A s Ćirom Blaževićem presice traju neprekidno. Gotovo da je to 24 sata. I nije dosadno.

Istodobno na Rogli dinamovce iritiraju muhe. Ima ih mali milijun, prate ih u stopu i zalijeću se gdje god stignu. Kad igrači trče, iznad njih je roj muha, znoj im je privlačan poput kravlje balege. Pala je i ideja kako bi dok treniraju, trebalo uokolo pustiti krave na pašu, možda bi se muhe ipak preselile na njih.

Ipak na Rogli nije dosadno. Atmosferu podignu igrači dosjetkama i šalama. Zapravo, u pravilu svaka momčad ima jednog šaljivca. U Dinamu je jedan od takvih Vedran Ješe. Kod pitanja pomoćnog trenera Džemala Mustedanagića tko nema para (mislio je na partnera za vježbu) Ješe je kazao da para (novca) nema Francis Gbeke.

Također, kod vježbe preskakanja Ješe je dobacio Tomiću da, kad skoči, ispod njega stanu čak i novine. Zezancija, u dopuštenim količinama. Ovaj put Ješe je bio u glavnoj ulozi.... Ne zaostaju ni drugi. Trener Josip Kuže također je nasmijao veliku ekspediciju u hotelskom kafiću. Prilikom jednog kartaškog obračuna njegovih pomoćnika i ostalih suradnika Kuže je ustvrdio:

- Novinari pišu da kockam, a pogledajte ovo, jedini od Dinamove struke ne kartam - sa smiješkom je komentirao Kuže, upozorivši ostale igrače da se pripaze iskusnog asa Džemala Mustedanagića. Navodno, čak ni kamera ne bi pomogla da se vide svi njegovi potezi. (om, sbo)


Post je objavljen 27.06.2005. u 07:09 sati.