Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kronotvorije

Marketing

Fight night!

eto, šaljem vam izvještaj direktno s mjesta događaja.... moje sobe!
Sjedim ja tako u svojoj vreća-fotelji (izmišljena za brainstorming, međutim koristi se isključivo kao ugodan smještaj za moju guzicu) i očekujem središnji događaj (što se nas hrvata tiče) boksačke večeri u Puli. Naravno, nadam se čudu, zanimljivoj borbi Stipe Drviša (neviđenom do sad, barem od mene, a vidio sam ih poprilično). Čekam i čekam..atmosfera je užarena (domaća publika), meč počinje.... prva runda...druga... treća.. četvrta... peta.. aha, nešto napetosti.. šesta (ponovo čista nirvana) .. sedma , osma – dvanaesta.. pobjeda na bodove. Opet ništa... nula... hodanje po ringu i tek tu i tamo neki malo hitriji protunapad (hitriji samo zato jer je izazvan hitrim napadom protivnika, u ovom slučaju protivnika cijele Hrvatske... jadan čovjek, baš mi ga je žao, cijela zemlja je protiv njega). Gledam ja to, gledam, i nikako, nikako se ne mogu oteti dojmu da je Stipe previše dosljedan pridjevu iz svog prezimena... DRVEN! Oprostite svi vi njegovi vjerni navijači, ne osporavam njegov talent za taktiku niti njegove uspjehe... u potpunosti ih je zaslužio. Eto, jednostavno mi se ne sviđa njegov stil.... čekaj protivnika i tu i tamo ga malo udari te tako skupljaj bodove. Po meni bi te bodove trebalo ukinuti! Nisi pobijedio protivnika ako ga ne prebiješ, ako ga ne natjeraš da legne na pod i počne brojati zvijezde te preklinjati dan kad je odlučio baviti se ovim sportom. Stipe ima sreće što je tako krakat pa mu protivnik jedva dohvati glavu (onako odvratno ošišanu na kocku britkih rubova, kao da je kakav HSP-ovac) a kamoli da se probije pored njegovih ruku dužih od Dalmatine (pa ti zamahni od Zagreba do Splita). A i noge mu jako dobro služe pri izmicanju... jedan korak i već je u drugom kutu! A kako je tek žgoljav... jest da su to sve mišići ali čovječe... daj, nabaci malo mase. Ah, vjerojatno se boji jer bi tada morao preći u tešku kategoriju gdje bi bio jedan od najlakših... poput pera prema onim tenkovima. Obožavam gledat boks, općenito takve kontaktne sportove gdje se tuku do besvjesti (i sam sam se bavio borilačkim vještinama), ali čovječe... pa ovdje jedva da je i bilo kakvog kontakta između boraca... tek tu i tamo kakav nježan zagrljaj! KONTAKTNI SPORT.... dakle tuci, lupaj, daj malo energije, hoćemo vidjeti krv, na kraju krajeva zato je arena i izgrađena, radi krvavih borbi, ne radi taktiziranja! Ako ti je do taktiziranja idi igrat ŠAH! Vjerojatno je to njegovoj inertnosti velikim dijelom pridonio i onaj njegov švabo trener.... čim ovaj malo uđe u neki intenzivniji ritam švabo iz kuta počne mahat prstom za kazivanje vikući NEIN, NEIN... strašno. Ma dobro, što reći o čovjeku koji je cijeli svoj život posvetio primanju udaraca u glavu, skupljanje tuđe sline na svojim rukavicama i obaveznom grljenju znojnih tijela tu i tamo.

A Ante Bilić, onaj 21-godišnjak iz Splita koji se tukao prije njega... e to je bio fajt... nabijeno, energično, brzo, silno... protivnik je nokautiran u 2. rundi... to je fajt! Svaka čast dečkima! A Stipe.. Stipe me je potpuno razočarao na olimpijskim igrama kada se borio za naslov svjetskog prvaka.. taj put je izgubio.. pred kraj meča kada je to i sam shvatio počeo je igrati prljavo... udarati laktom, glavom... ispod pojasa.. odvratno... gotovo ravno Tysonovom izletu u svijet kanibalizma! Čak se je i domoljubni komentator tada zgražao i govorio kako mu to nije trebalo. Čovjek jednostavno ne zna priznati poraz i podnijeti to sve kao pravo muško.. kao pravi borac na kraju krajeva. Tada je kod mene izgubio sve dostojanstvo... tog dana bilo me je sram što sam mu sunarodnjak, a rijetko se to dešava, gotovo nikada (ok, jedino ponekad dok nam se reprezentacija zblamira negdje). I tako, jedina napetost je bila pred kraj meča ali samo prividna i samo zato jer je publika dizala buku.

Jao, a jeste vidli onu glupaču od reporterke kaj je intervjuirala poznate face oko ringa? Ona plava s dekolteom.... priđe mu nakon meča i čestita mu na osvajanju titule SVJETSKOG PRVAKA!!!! Halo tuko! Znaš ti uopće kaj prenosiš? To nije borba za svjetski pojas.... to ti je borba za interkontinentalni naslov! Onda se je povukla i otišla gurat dekolte Tariku Filipoviću pod nos.... sponzoruša!

A komentator.. i on je biser.. pauza između dvije runde... njemački kamermani snimaju neku facu iz prvog reda, vjerojatno neki jako utjecajan tip iz te domene, možda i vlasnik natjecanja... i cijelu pauzu ga snimaju a komentator vidno ne zna tko je taj tip... on i dalje trkelja o meču... ali onako polako.. nesvjesno.. vidiš mu po glasu da začuđeno bulji u tipa i ne može se dosjetiti tko bi to mogao biti.. sramota!

Da ne bi ispalo da pljujem po svemu.. inače je događaj odličan, odlična (njemačka) organizacija, prijenos... ma sve 5, jako pohvalno da se to dešava u Hrvatskoj!


Post je objavljen 19.06.2005. u 00:00 sati.