Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anarhijaweekly

Marketing

nikoga ne možeš kupiti ako nije na prodaju

Hrvatski mediji danas masovno objavljuju vijest o kupovini kandidata u Osječko-Baranjskoj županiji i gradu Osijeku. Svi se jednoglasno zgražavaju nad praksom da se potrebnom kandidatu isplati 100 ili 300 tisuća eura, optužuju se Đapić i Glavaš za kupovanje glasova, no previđa se vrlo logična i očigledna činjenica: ako je sve to istina, nisu li barem jednako krivi oni koji uzimaju te novce. Kakvi su to stranački ljudi u Hrvatskoj stranci umirovljenika, Hrvatskoj seljačkoj stranci ili HSLS-u, kada njihovi kandidati pristaju na prodaju.
Zamislite kada bi se mediji obrušili na studenta koji kupuje ispit, a profesora koji uzima novce amnestirali svake odgovornosti. Bojim se da je ponovno na djelu licemjerje i neprofesionalizam medija. Osim toga, neznam je li na djelu loša karma, ali kako tumačite činjenicu da je hrpa ponajjačih hrvatskih parlamentarnih stranaka (HDZ, SDP, HNS, LS, HSS, SBHS, HSLS i HSU) propala stvorivši antiglavaševsku koaliciju koja je upravo izgubila i grad Osijek i županiju Osječko-Baranjsku?
Lideri nekih od spomenutih velikih stranaka u javnosti su najavili osnivanje antiglavaševske koalicije iz isključivog razloga pridobivanja simpatija javnosti u "borbi" protiv Glavaševe "desničarske, neeuropske i sl." politike, a čini mi se da je jedini razlog bio vlastiti probitak, dolazak na bilo kakovu, pa bila to i koalicijska, vlast i pristajanje tijekom toga posla na apsolutno neprirodnu koaliciju ljevice, desnice i centra u jednoj balkanskoj kaši.
Pobjednici izbora u ovom su slučaju Nezavisna lista Branimira Glavaša i Đapićev HSP, koliko god izborni zakon bio loš i po meni osobno nepošten i koliko se god rezultati izbora ne sviđali Ivici Račanu, Ivi Sanaderu, Vesni Pusić, Zlatku Tomčiću ili nekome od nas.

liječenje frustracija nalazi se na slijedećim stranicama:www.glavasjezlocinac.tk

Post je objavljen 17.06.2005. u 10:57 sati.