Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Mesić otkantao Karamarkov preustroj sigurnosnih službi



Ranko Ostojić i Tomislav Karamarko


Uvjeravaju me s više strana da je Predsjednik Stjepan Mesić nezadovoljan Tomislavom Karamarkov, šefom POA-e jer da smatra kako se ovaj previše vezao uz premijera Ivu Sanadera.

Uostalom Karamarko je u zadnje vrijeme napravio nekoliko obavještajnih gafova (POA-in talijanski lov na Gotovinine ševačke hlaće, potraga za kostima bugojanske skupine, britanski non paper...) odgovornost za koje Mesić ne želi da se pripisuje njemu.

Tomislav Karamarko jedva je susprezao emocije nedavno odlazeći iz Ureda Predsjednika gdje je imao prezentaciju svog novog prijedloga Zakona o sigurnosnim službama prema kojem bi se sva vlast nad obavještajnim informacija skoncentrirala na jednom mjestu koje bi kontrolirao on jer je Stjepan Mesić kazao da na tom prijedlogu zakona treba još raditi.

Navodno, aktualni šef POA-e nije dobio potporu Vlatka Cvrtile, Predsjednikovog savjetnika za obranu, ali ni svog dojučerašnjeg bliskog suradnika Saše Perkovića, Predsjednikova savjetnika za nacionalnu sigurnost.

Kad je vidio da Mesić zahlađuje odnose s Karamarkom protiv potonjeg ustao je čak i Veselko Grubišić, aktualni šef OA-e, koji je do sada šutio na medijske napise s izvorštem u POA-i, kako će OA-a biti rasformirana, odnosno postati dio POA-e.

Osim Nacionala tradicionalno bliskom Uredu Predsjednika o svemu ovome do sada nije se oglasio ni jedan medij koji je zadnjih mjeseci javnosti plasirao priče iz Karamarkove kuhinje (lov na Gotovinine hlaće u Italiji, lov na Petrača u Izraelu...).

Prema najavama šegrta iz Karamarkove kuhinje novi Zakon o sigurnosnim službama trebao je još prošlog tjedna proći Vladu, a 15. lipnja naći se u Saboru po hitnom postupku. Papala maca ;)


Post je objavljen 13.06.2005. u 22:27 sati.