Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/starwarsfan

Marketing

Lightsaberi

Lightsaber, tj. svijetlosni mač je oružije Jedija. Da bi nosili i koristili lightsaber moraju razvijati svoje skilove da bi se uopće znali boriti sa njime, jer je on opasno i moćno oružije. Kada je deaktiviran dužina mu iznosi oko 30cm što varira od mača do mača. Boja lightsaber zavisi od boje kristala koji je u njemu. Najčešća boja Jedi lightsabera je plava, iako ima i zelenih (npr.Yoda) , ljubičastih (npr.Mace Windu) sv zavisi od kristala. Sithovi najčešće koriste crvene lightsabere koji karakteriziraju njihovu tamnu stranu. Lightsaber se uključuje pritiskom tipke, onda izađe oko jedan metar sablje sastavljene od čiste energije. LIghtsaber stvara raznolike zvukove prilikom korištenja. Lightsaber je oružije koje je sposobno proći i razrezati gotovo sve, naravno osim kroz drugi lightsaber. Jedi sam izrađuje svoj lightsaber.
Jediji su svoje kristale za lightsabere najčešće nalazili na planetu Ilum, ledenom planetu. Na Ilumu su se mogli naći samo kristali u zelenoj i plavoj boji. Za druge boje Jediji moraju ići na druge planete i tamo ih pronaći. Postoje i dvostrani lightsaber (Darth Maul).
The crystal is the heart of the blade.
The heart is the crystal of the Jedi.
The Jedi is the crystal of the Force.
The Force is the blade of the heart.
All are intertwined:
The crystal, The blade, The Jedi.
You are one.
Rečeno tijekom konstrukcije lightsabera


"This is the weapon of a Jedi Knight. Not as clumsy or as random as a blaster, but an elegant weapon for a more civilized age." Obi-Wan Kenobi

Post je objavljen 11.06.2005. u 15:42 sati.