Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/didarogo

Marketing

Vidim da je tema o pornografiji zaintirigirala mnoge, a tako je i red. Onima što žale za narkotičnim temama poručujem da se ne žale jer je sve to spojeno u jedno. Gdje su zapravo danas granice revolucionarn9og djelovanja kao ne u narkomaniji i u oslobađanju seksualnosti?
Na preimjer danas svi vrlo često i neselektivno uporabljuju riječ "orgije" a da malo tko zna što to uopće znači a tu se upravo naše dvije teme narkotici i ovo drugo spajaaaju, čak i uz dodatak, kako vidimo, svima dragog al-kohola. Jer orgije su apsolutne zabave koje su bile poznate i popularne još u drevnim kulturama, kako Europe i Sredozemlja, tako i drugih, dalekih krajeva. One su imale tri značajne osobine koje su uvijek bile svima zajedničke
1) konzumiralo se jaaaaakoooo puno pića i/ili droge
2) glazbi, plesu ili već nečem sličnom slijedio je neobuzdani sex sviju sa svakim
3) orgije su se održavale u posebna doba godine.
E sad, prvo dvoje još se možda dikod i dogodi, iako puno rjeđe nego li se to misli i po lažljivim novinama piše, ali o trećem nitko više ne vodi računa i tako nastaje ono što nazivamo "profanizacija", odnosno kad vrijedne i svete stvari postanu same sebi suprotnost. Vjerojatno je od te propfanizacije došlo i do osjećaja srama prema orgijanju pa is eksu i narkoticima općenito. Jer oni koji su zanli posramili su se kako su mogli zaboraviti pravi smisao i značaj orgijanja, odnosno bakannalija ili dionizija kako su se te lijepe svečanosti još nazivale.
Moram brzo ići pa ću o ovome morati nastaviti drugi put.

Post je objavljen 10.06.2005. u 09:54 sati.