Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/runaway

Marketing

Vodič za snalaženje

Okrenuvši program, naletila sam, slučajno, na jednu od tv-emisija sa popisa onih koje sam sama sebi zabranila gledati (primjetivši da su, i sa obrazovnog i sa humorističkog i sa informativnog gledišta, «niškoristi»). Naslov glasi «Mijenjam ženu», a u zadnje vrijeme je pored njega nadopisana natuknica «hrvatsko izdanje». Čini se da naš narod postaje sve odvažniji...I nezasitan reality showova.
Anw, nakon odgledanih par kadrova, zaintrigiralo me - kako bi se netko nepoznat snašao u mojoj obitelji.
Krajnji zaključak glasi: uz početne šokove i tretman partjednog prilagođavanja, te određene fizičke predispozicije, u konačnici, odgulio bi taj izazov bez većih psihičko-fizičkih posljedica.

A, sada, nekoliko specifičnih točaka po kojima ćete nas prepoznati :

1. SISTEMATIZACIJA
Glavni zaduženik za praktičnost i "uradi sam" poslove je tkz. "glava obitelji",tj. moj tatica. Osim što je spretan u baratanju s alatima, neobično je opsjednut sistematizacijom i popisivanjem cjelokupnog kućnog inventara.
Svaki element, aparat, CD, registrator i sve ostalo opipljivog oblika, označeno je svojom šifrom koja se nalazi u kompjuteru, u pripadajućem folderu. S obzirom da se zapisnik vodi još od pamtivjeka (dakle i prije nabavke ikakve verzije računala), tadašnji podaci bili su smješteni u registratorima. Ne sumnjam da bismo, skupivši ih sve na hrpu, mogli sagraditi novi Kineski zid.
Nadalje, u svrhu lakšeg pronalaženja sitnijih stvari, osmišljene su plastične kutije sa natpisima: "baterije", "tehnika", "svijeće", "igrice", "lijekovi", "dokumenti",....pa sve do "razno" (gdje su primjerci stvari kojih nema u dovoljnoj količini da bi dobile svoj poseban natpis). Uz to, na svakoj posudi za začin ili namirnicu označeno je jasno što se u njoj nalazi, a ono što najviše zabavlja moje posjetioce jesu natpisi iznad kukica za ručnike, sa imenima "vlasnika" ili pak funkcije (npr. "ručnik za ruke", itd.).

2. BUKA
Ako se uzme u obzir tramvajsko križanje ispod prozora + činjenica da svatko od nas svira barem 1 instrument + ukupno 4 telefonske linije + stalnu jurnjavu + nebrojene posjete svekolike rodbine&prijetelja, čepiće za uši svakako je potrebno imati u priboru najosnovnijih potrepština.

3. VISINA
Onome tko bi imao namjeru boraviti ovdje, a tko nije prešao centimetražu od najmanje 170, preporučila bih nabavku ljestava kao neophodnog rekvizita. Naime, s obzirom na visinu stropova od preko 3 metra, velik dio namještaja se nalazi iznad dohvata ruke prosječnog čovjeka. Ista je stvar i sa mojim krevetom, kojem su noge visoke 2 metra (pa ispod njega držim fotelje i stolić). Ukratko, ako mislite spavati-upišite se na gimnastiku. :)

4. VILLA MARIJA
Ne znam iz kojeg je razloga upravo ova serija odabrana kao predmet poruge i iskaljivanja sarkazma, ali gledana je svaku večer uz okupljanje cjelokupnog broja ukućana. Niti jedna scena ne prođe nepopraćena barem jednim komentarom, a posebna se pozornost pridodaje patetičnim rečenicama i prenemaganju pojedinih likova, što izaziva nazaustavljive napadaje smjeha. Kritike se, osim na sadržaj i kontradiktornosti u scenariju, odnose i na glumu, te manjkavosti u bontonu (kojih, redatelj, očigledno nije bio svjestan). U svakom slučaju, pola sata pozornog praćenja uz smišljanje dosjetki + jačanja trbušnih mišića koje se nikako ne isplati propustiti.

5. RASPORED SPAVANJA
U principu svi bolje funkcioniramo navečer i, unatoč jutarnjim obavezama koje nas prisiljavaju na ranije buđenje, do 23 sata rijetko da su uopće svi doma. U to doba dana najčešće započinju razne polemike i razgovori do ranih jutarnjih sati, a mama dobiva napadaje spremanja obično neposredno prije spavanja.
Katkad se dogodi da se, vraćajući se doma oko 4 ujutro, ušuljavam u predsoblje i tiho otključavam vrata da ne bih nekog probudila, a onda naiđem na svoje kako gledaju film i pijuckaju kuhano vino. "Ugodnog" li iznenađenja!


Bio je ovo jedan brzinski pregled...Uz malo više koncentracije, ne dvoumim da bih, brojem točaka, prešišala i Zakon o obveznim odnosima.
U svakom slučaju, ako nova varijanta ove emisije bude jednosmjerno-razmjenska, rado primam nadobudne dobrovoljce..., ali svoje ukućane - ne dam nikome!


Post je objavljen 05.02.2005. u 19:33 sati.