Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nenya

Marketing

BI-BI...

10.08.2004.

Kada je u pitanju tko će popušit neku veću sumu novca, odgovor je moji starci. Uvijek sam im govorila da hoću na vozački, a oni uvijek da ima vremena (ok nit ja nisam bila tak jako zagrijana za vozački pa ih nisam gnjavila od jutra do sutra), budem kad položim ispite, kad sredim situaciju na faksu. I tako godine su prolazile i prolazile i ja tek sad krenem na vozački, a oni to plate duplo više nego što bi platili da sam išla prije. Prošla sam ispit iz prve, ma kaj je meni za naučit onu malu knjižicu pitanja kad na faksu učim knjižice od 1000 strana, sad idem na prvu pomoć, a i to je bezveze, al krenula sam i na vožnju. To je već drugi par čarapa. Sjednem ja prvi put u auto, odmah na glavnu cestu, samo sve mi je nešto čudno, koliko kod se primakla volanu moje noge jedva da su na gasu il kočnici, ma trebala bih se ja malo bolje namjestiti al nemam pojma kak, niska sam imam neke premale noge za taj auto, sve me to jako živcira. Prva vožnja, ugasio mi se sam jednom, u drugoj isto sam jednom, a danas 3 puta, dam žmigavac za lijevo, a skrenem desno, sve te male (i velike) greške totalno su me izbacile iz takta, tak da sam vozila koma. Ja sam prirodni antitalent za vožnju… Il možda nisam navikla da mi nešto nejde od ruke. Najviše me muči situacija na križanju, pa ti stisni kuplung, pa stavi u prvu, pa zakoči, pa gledaj okolo, pa kreni, pa stisni ovo i ono, i promijeni brzinu pa sve polako, pa da ne cuka, a ja sve to nekak zbrljam i s prstima stišćem jer mi noga cijela ne dopire do kočnice…ma koma to mi je najgore jer se sva sjebem. I tak sad sam razočarana, ljuta i mislim si kak instruktor misli da nema goreg vozača od mene.

I još gora stvar od svega ovog, kad napokon naučim vozit kak tak i položim vozači onda me čeka novi zakon. Ma di je bio mozak onima koji su ga izglasali (kaj uopće to pitam pol političara umjesto mozga ima sijeno). Tko je to vidio još bum skup sa ostalim vozačima morala paziti na svoju prehranu, ne jesti salate sa vinskim octom, ne jesti voće jer čuj napuhat ću više od 0. Pa onda ne smijem vozit poslije 23h osim ako me ne prati netko tko je stariji od 25, hello ja idem van sa svojim vršnjacima, frendicama koje su možda godinu starije od mene i kaj da sad radim. Budale, glupani, idioti, oni koji su napravili taj zakon. Pa te može kaznit ak voziš presporo, pa prebrzo, pa ak si plav i lak si crnokos, pa ak nosiš tenisice, Ok al za skoro svaki drek ti mogu spičit kaznu od 1000kn i više. Malo će nas prvo tako opljačkati, il ćemo neke policajce koji se daju obogatiti, pa budu onda uvidjeli da zakon ne valja odnosno kad će se narod pobuniti, pa budu okrivili nekog drugog da je donio taj zakon, il možda da su bili opsjednuti sa vanzemaljcima pa nisu znali što rade kako bi opet dobili blagonaklonost nas običnih smrtnika.


- 15:23 - Komentari (2) - Isprintaj - #
• hahaha, tek sam sad skužio ovo o cipeli od baloga u desnoj koloni. moram nać svoju "zlatnu nit" i "nevidljivu ivu" i prisjetit se malo svega onoga što mi je ko klincu bilo dovoljno da mi dan bude nasmijan. (mad 10.08.2004. 22:58)
• ja se već pet godina "spremam" na vozački...možda jednom i krenem :) (Megi 11.08.2004. 08:58)


Post je objavljen 04.02.2005. u 23:46 sati.