Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plejadablue

Marketing

Statistika

Napravila sam si nesicu i otvorila blog.Nakon gužve na cesti(ko da mi je to trebalo!)uvalila sam se ispred ekrana u namjeri da malo čituckam u miru,stvarno ima dobrih blogova,a još me više fasciniraju oni zgodni dizajni o kojima pojma nemam kako do njih doći,a neću nikog pitat ,jer nikom još i nisam rekla da imam svoj blog.Budem jednom.

No,hoću reći da sam odjednom vidjela da postoji neka nova kućica u kojoj piše da je tu statistika.I već sam se poveselila da tu samo klikneš pa ti se na blog instalira ona zgodna brojalica(ne znam baš što će mi to,ali zgodno izgleda) koju sam pokušala sama instalirati,ali nisam uspjela.Ali,baš!No,tu sam saznala da ima 14000 blogova(jebote,ko bi reko!) i da sam na 985 mjestu po broju blogova u samo 25 dana kolko postojim tu.Onda sam si rekla da moram nešto o toj statistici napisati,pa sam išla pisati. Ali sam zaboravila podatke,pa sam se vratila na statistiku,no tu sad piše da sam na 1003. mjestu! Ludnica,ne popiješ ni nesicu i već te dvadesetak blogera prešiša!

Bolje stojim s mjestom po komentarima jer tu sad piše da sam na 865. mjestu.Neću to pamtit jer će se ionak brzo promijeniti,osim ako sama ne naštancam desetak vlastitih komentara, nadam se da se na tu besmislenost neću odlučiti, iako vidim da mnogi na svaki tuđi komentar stave svoj odgovor. Komunikacija je, svakako, tada življa,a uloviš i bolje mjesto.

Sad kad si mislim,ipak mi je malo žao što su nam te statistike instalirali, ma tko nema bar mali ego koji će ga nagonit da u to zaviruje, pa ga i pogurnut da malo poveća količine postova iako pravog razloga nema za to. Ionako smo se svi previše u statistiku pretvorili, uprosječuje nam se spol ,godine, bračno stanje, djeca, obrazovanje…Sad znam i koliko prosječno blogova napišem tjedno i u koje vrijeme pišem blogove. Apropo vremena pisanja, tu je svakako mali zajeb, jer tko može znati kad ja pišem, možda i u tri po noći, a ne kao što tu piše – ujutro.Ujutro ih samo copy/pastam i tako zajebem statistiku. Bar neko zadovoljstvo koje daje nadu da mi se neće jednom evidentirat i kad radim opa-cupa.

Pitam se sad baš jel to uveden ovdje rad po komadu i kako ćemo za to biti plaćeni. Možda da se osnuje neki sindikatić koji bi artikulirao blogerske zahtjeve po tom pitanju. U svakom slučaju,ovo će biti prvi puta da u jednom danu napišem dva posta, možda mi to popravi statistiku i vrati me među prvih 1000 po broju postova.

Idem naći neku prigodnu sličicu,volim gledati onih 100% u svojoj statistici (sreća da se ne mjeri jasnoća slike,jer i o tome baš puno pojma nemam,pa su mi sve malo mutne).Hm,hm.

ps:sad mi pade na pamet da bi u ime bolje statistike bilo dobro svaki post prepolovit u dva dijela..:))))


Post je objavljen 06.01.2005. u 17:50 sati.