Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

ZADAR 107:93 CRVENA ZVEZDA

Očekivano uvjerljiva pobjeda Zadra, tako Zadrani nastavljuju dobru seriju protiv srbogorskih klubova, ove sezonu su izgubili jedino od Reflexa. Atmosfera je ponovo bila odlična, osim verbalnog vrijeđanja nije bilo drugih sranja.

Zadar je krenuo agresivno, pogotovo Kyle Hill(18poena 7stealsa i 4asista) koji je danas sjano čitao linije pasa, ovog igrača ili volite ili mrzite, ja sam od onih koji mu nezamjeraju povremneno divljanje u napadu i tankiranje u obrani. Kako se vidi po rezultatu niti jedan trener neće biti sretan s obrambenim učinkom svojih igrača, pogotovo se to odnosi na Trifunovića koji je još jednom pokazao da nije trener velikh kapaciteta. Kako inače objasiti strategiju da on s Zadrom ide igrati run-and-gun košarku iako svi zanju da Zvezda nema igrače za taj tip igre, dok Zadru takva košarka najviše odgovora. Marko Banić je odigrao fenomenalno prvo poluvrijeme, u tom djelu igre zabio je 27koševa, činilo se da bi mogao postati prvi igrač u ovoj ligi koji će preći brojku od 40 poena, ali mu je nestalo benzina u drugom djelu tako da se zaustavio na 33 i 7skokova. Banić ima mnogo sličnosti s trenutnim MVP-em Eurolige Dejanom Milojević, obojica su fizički hendikepirani, ali zato imaju sjajnu tehniku na postu. Banić sljedeće godine vjerojatno neće proći na draftu, ali ima velike šanse da zaigra u NBA ligi nešto kasnije u karijeri. Todor Gečevski(14+10) je upisao još jedan double-double, ali danas nije igrao dobro, to se naravno odnosi na defanzivu gdje je odigrao vrlo mekano. Osim vodećeg tria Zadra ove sezone solidan su doprinos dali Johnson, Štemberger i Vladović, čiji povratak u optimalnu formi ide sporije od očekivanja.

Što se Zvezde tiče, nemam šta pametnog za reći Radulović mi je pobrao sve pametne rečenice. Prilično limitirana momčad, s puno solidnih igrača, a jedini vrhunski Jeretin još nije igrao ove sezone. Prema nekim najavama trebao je danas imati premijerni nastup, ali je to prolongirano. Andrew Wisniewski(26poena) najbolji je igrač crveno-belih u zadnje vrijeme, onaj koji je briljirao na početku sezone-Vuk Radivojević je strahovito pao u formi i gotovo je neprepoznatljiv. Pridošlica iz Lavova Slavko Stefanović(15) je dobro odigrao, ali ne radi se o nikakvom pojačanju jer takvih u Zvezdi imaju pun kurac. Dragojlović(13) je pozabijao neke poena pod košem, ali više zaslugom Gečevskog. Mislim da je Final 8 stvarno maximum što mogu ove sezone, još mi se vjerojatnijom solucijom čini da propuste završni turnir ove sezone.

Post je objavljen 04.12.2004. u 19:30 sati.