Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/11

Marketing

STVARI KOJE NISI NIKADA UCINIO

Sjecas li se onog dana kada sam te molila da mi posudis svoj novi auto, koji sam tada slupala? Mislila sam da ces me ubiti, ali nisi to ucinio.
A sjecas li se kada sam te nagovorila da podemo na plazu iako si ti govorio da ce padati kisa i kisa je zatim i padala? Mislila sam da ces viknuti: “Jesam li ti rekao?!” Ali ti si ostao miran.
Sjecas li se kada sam ocijukala sa svima da kod tebe izazovem ljubomoru, i ti si bio ljubomoran. Mislala sam da ces me ostaviti, ali ti to nisi ucinio.
Sjecas li se kada sam prevrnula tortu od jagoda na tepih tvog auta? Mislila sam da ces me istuci, ali ti to nisi ucinio.
A sjetit ces se sigurno i one veceri kada sam ti zaboravila reci da na slavlje treba doci u vecernjem odijelu pa si dosao u trapericama?! Mislila sam da ces me ostaviti, ali ti to nisi ucinio.
Istina, mnogo toga nisi ucinio. Ali uvijek si bio sa mnom strpljiv, volio si me i stitio.
Za mnoge svari bila bi te molila za oprostenje da si se vratio iz Vijetnama.

Ali ti se nisi vratio.

(Nepoznata americka djevojka)

Zlatno pravilo: Samo jednom zivimo na ovom svijetu. Sve ono dobro sto ga jedni drugima mozemo uciniti, ljubaznost koju mozemo iskazati, ucinimo odmah. Ne odgadajmo to i ne zanemarujmo jer ovim svijetom necemo proci drugi put.


Post je objavljen 27.11.2004. u 23:01 sati.