Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zadnjastranica

Marketing

EKSKLUZIVNO

24.11.2004. VATIKAN VIŠE NIJE NAJMANJA DRŽAVA NA SVITU
Fika i Luka su osnovali i odredili i utvrdili države granice Sanitarium koja se proteže na teritoriju polovice muškog wc-a na drugom katu gimnazije Antuna Vrančića, Šibenik.
Granica u obliku kineskog končića se proteže od druge pipe od vrata, zvane «Žuta lokva», do kraja zida koji se naslanja na zahode, pardon, nacionalne parkove. Teritorij Sanitariuma obuhvaća gore spomenute nacionalne parkove i prostor ispred njih.
Država je koncipirana kao monarhija na čelu s Fikom, a broji 3 (slovima: tri) stanovnika.
Državni aparat stabilno visi na zidu.
Međutim, stanje u državi je napeto jer Sanitarium planira anektirati prvu pipu «Sveto vrelo» i tako proširiti svoj teritorij.
Kako je svima valjda jasno da pipe, pardon, «Žuta lokva» i « Sveto vrelo», izviru iz zida, tako je i jasno da se aneksijom njezin teritorij ne bi znatno povećao. Međutim, kako saznajemo od carinika Luke, «Sveto vrelo» je od velike važnosti za Sanitarium koji tamo planira proglasiti gospodarski pojas.
Klima novonastale države je iznimno blaga, nikad nije prehladno, nema razornih monsuna ni tsunamija, ma nema ni poznate dalmatinske bure. To je država u kojoj nikad ne kiši, ali to ne sprječava (mikro) floru i faunu nacionalnih parkova da se fino množi i razvija. Dapače, u tim nacionalnim parkovima obitavaju brojne endemske vrste biljnih, životinjskih i inih organizama.
Reljef je ravan, s pokojom pukotinom ili rasjedom, a stijene su keramičke, što ih čini iznimno opasnima kad neki od NP poplavi. No, to ne sprječava brojne turiste da svakodnevno obilaze prirodne ljepote Sanitariuma što tu zemlju čini prvenstveno turističkom.

P.S. Iz pouzdanih smo izvora saznali da je iznimno teško dobiti sanitariumsko državljanstvo. Dakle, teško ćete ikad moći živjeti u toj maloj, lijepoj i idiličnoj zemljici.


Post je objavljen 26.11.2004. u 01:00 sati.