positive force

  travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Listopad 2007 (1)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (2)
Travanj 2007 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
S obzirom na veliki broj tužnih priča koje nas okružuju odlučila sam stvoriti svoje malo carstvo pozitivnih vibracija i uspješnih primjera.

Linkovi
Pomozimo maloj Anji
Global Compact
Zajednica za društveno odgovorno poslovanje
IBLF
Pomak online - web magazine za društvenu odgovornost

Karakter Club

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Ima još zainteresiranih?
Ukoliko mi se želite pridružiti i dodati koji zanimljivi tekst slobodno ga pošaljite na carola007@gmail.com

11.04.2007., srijeda

Enviropreneurship (ENVP) - novi oblik poduzetništva

Evo jedna mala novost za sve koji se bave održivim razvojem, društvenom odgovornošću i ostalim srodnim pojmovima. U Hrvatskoj se o ovome već duže vrijeme govori, međutim jako malo nevladinih organizacija usvaja koncept u svoj način rada. Moram priznati da je i meni koja sam radila u udruzi, a sada u profitnom sektoru teško ovo razumjeti i prihvatiti. Jedno je sigurno, a to je da je ovo hvalevrijedna inicijativa koja bi dobro došla i Hrvatskoj kako bi napokon postigli partnerske odnose između različitih aktera u društvu koji se razumiju i svjesni su tuđih potreba i mogućnosti, a ne samo da se konfrotiraju.


If “Green Business” (by any other name) means business embracing the concepts of environmentalism, then Enviropreneurship (ENVP) means environmentalists learning the concepts of business. ENVP is about “bringing market principles to resolve environmental problems.” It encourages market-based solutions to environmental problems by educating environmentalists principles of economics and market.

It’s on the opposite end of the Economics-Environment spectrum to Social Entrepreneurship.

So ENVP is not when the local factory incorporates green productions methods, but when the Greenpeace folks learn market principles. Either way, it puts business and environment in one bed, ending a long divorce.

The Property and Environment Research Center (PERC) holds an Enviropreneur Camp in Montana State University and offers programs for journalists, academics, conservation leaders, and other stakeholders.

A revolutionary concept that should replace confrontational activism with solution-oriented approach to environmental protection.


Više o Enviropreneur Camp možete naći ovdje.
- 15:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.