skelin pivač

utorak , 16.09.2008.

pita me prije niki misec ante skelin, miljevačka dika i pivač od vormata da more li on uglazbit moju pismu koja se nalazi na blogu. a ja ću njemu ni pet nišest vego moreš rodijače šta još čekaš jel još nije gotovo da čujen kako zvuči a on će meni ovi dana da baš na njon radi i da samo šta nije gotova.
antu san upozna u progonstvu i najčešće smo igrali nanoga šaha mata a on je uzto vavik za sobon vuka gitaru i ništa svirucka. eto s vrimenon je posta pravi pivač i već pobiđuje na nikin vestivalin. evala ti ante. a da van ne lažen ovo o pismi evo šta mu piše na blogu:

Image Hosted by ImageShack.us



Miljevci blog, Ante Skelin:

Počelo je sve ka u bajci pa smo s klapom Čikola pobjedili na Knin Festu 2008 ,zatim izgubili seosko finale na Miljevcima (četvrti put zaredom) ,pa je bio mali smiraj osim ovih lokalnih fešti,zatim smo imali nastup u Čavoglavama za Dan pobjede,zatim Drniš,Promina ,pa opet Drniš,malo smo pivali i s Najboljim hrvatskim tamburašima(ex Zlatni dukati) na Miljevcima,i tako…

Sad upravo snimamo novu pjesmu Hrvati,na tekst mog Potravljanina Ivice Gašpara kojeg sam pinkicu kozmetički i metrički dotjerao,a aranžerski upravo radi maestro Jašek,tako da bi za tjedan dana mogli poslušati kako zvuči (inače je trebala biti premijerno izvedena u Šibeniku 18.09. na dan obilježavanja rujanske pobjede,ali…._!_?)..


pisma šta je ante triba uglazbit vako iđe u oriđinalu:



"To su Hrvati!"

U ovoj ponosnoj zemlji
Živi narod prošlosti slavne
U njoj su Kristovi temelji
U njoj su zidine davne

U ovoj kolijevci od zlata
Rađahu se sinovi pravde
I u krvavim danima rata
Tjerahu dušmane, daleko odavde

I ako se pitaš, neznanče, stranče
Tko je taj narod, kom se sve pozlati
Ja ću ti reći, glasno i jače:
To su Hrvati! To su Hrvati!

U ovoj zemlji mora i bisera
Pušu vjetrovi s juga i sjevera
Ali, Bog je ovaj narod izabra
Da ustraje, kad naiđe nevera

U ovoj dolini sunca i žita
Kruh se od obilja lomio
I gosta se otpuštalo sita
Jer, sve mu je rodom rodilo

I ako se pitaš, neznanče, stranče
Tko je taj narod, kom se sve pozlati
Ja ću ti reći, glasno i jače:
To su Hrvati! To su Hrvati!

U ovoj zemlji rijeka i slapova
Svi žive u slobodi i sreći
Jer dosta je bilo tuge i ratova
I djeca sad mogu u miru leći

U ovoj zemlji predivnoj, čarobnoj
Živi narod od svega jači
Protiv je svakoj sili bezbožnoj
Pravda i istina život mu znači

I ako se pitaš, neznanče, stranče
Tko je taj narod, kom se sve pozlati
Ja ću ti reći, glasno i jače:
To su Hrvati! To su Hrvati!!

Ivica Gašpar, 12.02.2006.



evo malo kome se da čitat kako je ante pobidija na kninfestu:


Drniški pjevači Ante Skelin s Miljevaca i Dado Topić iz Siverića pobjednici su ovogodišnjeg 8. Kninfesta održanom povodog Dana Grada Knina i blagdana sv. Ante!

Pred 2 tisuće gledatelja, u šatoru na glavnom kninskom Trgu Ante Starčevića, grand Prix osvojio je Dado Topić s pjesmom "Odrišenje kralja Zvonimira", autora Ivana Cinottija i Mirka Matijaša. Također, ova pjesma dobila je i treću nagradu publike. Drugu nagradu osvojio je prvi pjevač Divljih jagoda, Toni Janković s pjesmom "Ne mogu biti tvoj", autora Tonija Eterovića, dok su treći bili Neno Papić i Karmen s pjesmom "Nama srce pismu vodi", autora Duška Tambače, Branka Slivara i Žarka Siriščevića.


Image Hosted by ImageShack.us



Prvu nagrade publike dobio je Ante Skelin iz Drniša, s pjesmom "Vratit ću se", dok je drugu dobila grupa Tenen iz Knina s pjesmom "Traži te". Nagradu za najbolji tekst dobio je Mladen Burnać, a nagradu za najbolji aražman Toni Eterović. Nagradu za najbolji scenski nastup dobio je Ante Matura za izvedbu skladbe "Toči, toči ove noći".
- Ovo je najbolje do sada organizirani festival, iako nam neke okolnosti, kao što su loše vrijeme i Europsko nogometno prvenstvo nisu išle u korist. Radili smo pripreme punu godinu dana i nadam se da smo napravili dobar posao, kazao je direktor festivala Ivan Lambaša.

- Oduševljen sam i festivalom i načinom na koji me kninska publika doživjela i prihvatila. Suradnja s novoosnovanom klapom Čikola pokazala se punim pogotkom i njima pripadaju sve zasluge ove pobjede, kazao nam je Ante Skelin. (radio drniš)





<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.