hot and powerful


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

rrepetitor@gmail.com
Click here to play Make-A-Word word game, and TRY to score better!

Moja Afrika


Orchestra Baobab

Femi Kuti

Antibalas Afrobeat Orchestra

Angelique Kidjo

Ali Farka Toure

Mali Music

Fela Kuti

Cesaria Evora

Issa Bagayogo

Afro Celt Sound System

Kokolo Ansamble


Linkovi
DAILY
Jahtica
Lara
Siboney
E-kuhinja
Mooshema
Rosemary
RedSandra


WEEKLY
Marisi

MOJBLOG
Makilica
Dr Ubipacijentić
Vanja

PAUZIRAJU:
5 digit disco
Ljuba iz Srbije
Direktor
Shandor
Ateh
Pelagija
Brandnew
Domaćica
Moix
Espadrila
Organizam
Pecista
Mandara

A NA OVE BLOG JOŠ ČEKA:
Harvardlija
Todor
Tetka Joka
Evil Sister
Zoka
Jhumpa Lahiri
Sofija Ranković Jezerce
Koja iz Discipline
Cane iz Partibrejkersa
Srđan Valjarević

12.10.2007., petak

A uz sve to gledam iste epizode Friends i SATC po više (desetina) puta

Ovako ja: uzimam kompjuter, otvaram dva prozora, Explorer i Firefox, u oba po nekoliko onih 'tabs'.
Krećem od pošte, par blogova, onda vesti jedne, druge, pa dnevne novine, nedeljnik dana, wiki koja se za par minuta upetostruči, google i youtube.

Dok tako sedim sa kompjuterom na krilima (i jastuku) i pažljivo čitam sve to gore pobrojano, uzimam daljinski (čujete li dijabolični smeh?) i okrećem krug. Prvo svi omiljeni kanali u memoriji. Onda probrani omiljeni kanali. Onda se zaustavljam na tri, četiri, pet. Obično su to Nat Geo, film već viđen (npr. Pretty Woman da vidim L.A. iz prošlosti), film koji do sad nisam gledala, i E kanal, ili Food, ili Home improvements, ili jedan od onih 'smešnih', ili Bravo, ili CNN, ili neki lokalni. Gledam dok se ne pojave reklame, onda momentalno, kao da mi život zavisi od toga, menjam kanal i idem dalje. Ako mi se program baš sviđa, npr. epizoda More Crap Southparka, pazim da se vratim kad se reklame završe. Problem nastaje kad se reklame zadese u isto vreme na svih pet kanala što je češće nego što biste mislili. To omogućava likovima koji na tim kanalima rade zarade od po $17000 nedeljno, nedeljno! (actual zarada jednog što radi u CBS-u preko puta moje banke, ne pratim CBS).

Jedan kanal koji može da zameni pet ostalih je Current TV. To je Google televizija. Prikazuju kratke ali slatke priloge iz celog sveta koje šalju gledaoci, ali ne neki random, već uglavnom američki expat studenti, neafirmisani novinari i reporteri. To zovu VC2 (na kvadrat) što je skraćenica za Viewer Created Content. Između priloga se pojavljuju neki lepi ljudi raznih boja i nacionalnosti koji uopšte ne liče na likove sa tradicionalnih televizija i koji sede u prostoru koji izgleda kao cross između minimalno nameštene dnevne sobe i kluba sa velikim staklenim zidom kroz koji se vide (mislim) holivudska brda minus znak i koji kažu ponešto pametno u vidu najave sledećeg priloga.

Meni tako odgovara. Ranije je bilo problema dok nisam naučila da odbacujem nepotrebno i vršim kakvu-takvu selekciju, ali sad sam ok. Isto mi je odgovaralo dok sam imala dva, upravo tri posla. Prvi pre podne, drugi popodne, prvi na drugi način uveče, ovo sad sa jednim jedinim ne volim. Posebno što ne dobijam $17000 nedeljno, NEDELJNO.

Sad vas ostavljam da guglujete Current TV. A možda i pogledate More Crap na youtube. It's there. It's waiting for you. You know you want it... Ja idem u krevet, čitam neku zanimljivu knjigu. Zove se A Tour Through The Whole Island of Great Britain, napisao Daniel Defoe.

Dodatak: Predsednik Current TV je Al Gor.